Evropska liga
32

UEFA donijela odluku: Zvezda bez navijača protiv CSKA, Partizan novčano kažnjen

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Partizan s 30.000 eura, dok će Crvena zvezda jednu utakmicu igrati pred praznim tribinama, odlučila je krovna kuća evropskog nogometa.

Partizan je sankcionisan zbog ispada navijača u duelu sa Young Boysom, dok se Zvezdi na teret stavlja ponašanje navijača protiv BATE Borisova u Bjelorusiji.

Iako je prvobitno bilo saopćeno da će Crno-beli u utakmici šesnaestine finala Evropske lige protiv Viktorije iz Plzena biti bez navijača, kazna će biti samo novčana, dok crveno-beli neće imati podršku sa tribina protiv CSKA iz Moskve 13. februara.

Razloga za kaznu Partizana, prema mišljenju UEFA je mnogo, a u obzir će su uzeti i izgredi koji su načinjeni i na utakmicama protiv Budućnosti, Olympiakosa i Skenderbega.

Delegat je prijavio i unio u izvještaj da je bilo neovlaštenog ulaska na teren, vatrometa i upotrebe pirotehnike, rasističkog ponašanja, korištenja ozvučenja navijača, zakrčenja prolaza, kao i neovlaštenog pristupa medijima na teren.

Navijači oba kluba su u pomenutim utakmicama pružili i podršku osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a zanimljivo da je Zvezda već prodali 28.000 ulaznica za duel protiv CSKA.