Zahtjev FIFA-i
0

Udinese traži hitni povratak Asamoaha iz Angole

Totalsport
Talijanski prvoligaš Udinese zatražio je od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i Ganskog nogometnog saveza da se njihov igrač Kwadwo Asamoah istog trenutka vrati iz Afrike, gdje u nedjelju počinje Kup nacija.

Zahtjev Udinesea potaknut je tragedijom koja se dogodila u petak u Angoli gdje se autobus reprezentacije Toga našao usred rafaljne paljbe, pri čemu je poginuo vozač, pomoćni trener Abalo Amelete i glasnogovornik Stanislas Ocloo, a prema još uvijek nepotvrđenim informacijama i rezervni golman Kodjovi Obilale.

“Zbog vrlo ozbiljnih događaja u Angoli uoči Afričkog Kupa nacija i u svrhu zaštite našeg igrača Kwadwa Asamoaha, Udinese je uputio zahtjev Ganskom nogometnom savezu i FIFA-i da se Asamoah odmah vrati”, stoji u saopćenju talijanskog kluba.

“Treba naglasiti i da je opća situacija - koja je sama po sebi uznemirujuća - još više opasnija zbog činjenice da ganska reprezentacija igra u istoj skupini u kojoj je trebao biti i Togo, u istoj pokrajini u kojoj se dogodio šokantni napad”, zaključuje se u Udineseovu priopćenju.

Dodajmo ovome i da je gansku reprezentaciju posjetio njihov ministar sporta Rashid Pelpuo. Razgovaralo se o mogućnosti da Gana napusti takmičenje, a prijedlog je još uvijek u razmatranju. 

Inače, u skupini B su uz Ganu i Obala Bjelokosti i Burkina Faso, a  dvije će se utakmice odigrati u Cabindi. Radi se o gradu i pokrajini bogatima naftom, a  pripadnici Oslobodilačke fronte kabindske enklave (FLEC) prijete novim napadima na nogometaše.