Thierry Henry
0

"Učinit ću sve što mogu da zaigram u Rimu"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Povreda ligamenata desnog koljena udaljila je francuskog napadača Barcelone Thierryja Henryja s posljednje tri utakmice svoje momčadi, te je pod upitnikom njegov nastup 27. maja u velikom finalu Lige prvaka u Rimu protiv Manchester Uniteda.

Henry je, podsjećamo, povrijeđen 2. maja u velikom derbiju španskog prvenstva protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu (pobjeda Barcelone 6-2), te nakon toga nije odigrao ni minute. Tako je propustio i finale Kupa kralja u kojem je njegova ekipa osvojila prvi naslov sezone pobjedom nad Athletic Bilbaom 4-1.

Henry nije čak niti sudjelovao u slavlju sa svojim saigračima, već je umjesto toga odabrao rehabilitaciju da bi bi spreman za finale Lige prvaka i borbu za jedini naslov koji nedostaje u njegovoj prebogatoj riznici trofeja. S francuskom reprezentacijom osvojio je Evropsko i Svjetsko prvenstvo, osvajao je naslove u francuskom i engleskom prvenstvu s Monacom, odnosno Arsenalom, kao i naslove najboljih strijelaca prvenstva, ali trofej Lige prvaka nije podigao. Bio je blizu 2006. godine s Arsenalom, ali je tada Barcelona bila uspješnija 2-1.

  • Naša momčad trenutno igra sjajno i njena je igra impresivna. Razlog zašto nisam sudjelovao u slavlju je taj što želim biti spreman za Rim - objasnio je Henry.