Trener Juventusa
0

"Učinili smo da City ružno izgleda i da loše igra"

Totalsport
Luigi Delneri (Foto: AP)
Luigi Delneri (Foto: AP)
U utakmici 2. kola grupe A Evropske lige nogometaši Juventusa su gostovali na Otoku, te su kod moćnog Manchester Cityja zasluženo uzeli jedan bod (1-1).

Prekrasnim golom Vincenza Iaquinte Juventus je od 11. minute vodio, da bi u 37. Adam Johnson izjednačio i od tog trenutka se rezultat nije mijenjao.

Obje ekipe su imale priliku do kraja uzeti puni plijen, a pogotovo je blizu bio Alessandro del Piero kada je u 86. minuti, iz slobodnog udarca, uzdrmao gredu. Čak je i pitanje je li lopta pri odbijanju prešla zamišljenu liniju gola ili ne. U svakom slučaju, trener gostiju Luigi Delneri je bio zadovoljan učinjenim na teškom gostovanju.

"Mnogi su nas ispratili s porukom da nemamo šanse i da će nas suparnik razbiti. Baš i nije bilo tako", krenuo je Delneri i nastavio: "Učinili smo da City izgleda ružno i da igra loše. Stalno smo bili u pravom ritmu, držali smo ih u šaci od 1. do 90. minute i možemo žaliti što nismo uzeli sva tri boda. Mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica u sezoni, dokaz da se uspinjemo."