Porazili Švicarsku
452

Ubojiti Cristiano Ronaldo hat-trickom odveo Portugal u finale UEFA-ine Lige nacija

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Portugala prvi je finalist završnog turnira UEFA-ine Lige nacija nakon pobjede protiv Švicarske rezultatom 3:1, a prvo ime susreta bio je Cristiano Ronaldo koji je postigao hat-trick.

Portugal je u vodstvo stigao u 25. minuti. Sudija Felix Brych svirao je faul na nekih 20-25 metara od gola Švicarske, a odgovornost je preuzeo Cristiano Ronaldo koji fantastičnim udarcem golmana šalje u jednu, loptu u drugu stranu, za veliko slavlje navijača na Dragao stadionu u Portu.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a onda u 12. minuti drugog poluvremena Švicarska nakon poprilično konfuzne situacije dolazi do poravnanja.

Igrači Portugala tražili su kazneni udarac nakon očiglednog prekršaja nad Bernardom Silvom, sudija Brych je čekao zvaničnu potvrdu, ali u međuvremenu odlučeno je da prvo pogleda situacije koja je prethodila napadu Portugala u kojoj je Samedo srušio jednog igrača Švicarske, što je Brych i uradio.

Nakon što je još jednom pregledao sporni snimak, svirao je penal, ali na potpuno drugoj strani i u korist Švicarske, što je Rodriguez iskoristio i poravnao na 1:1.

Kada se očekivalo da će utakmica završiti bez pobjednika i da će se gledati produžeci, Cristiano Ronaldo je u samom finišu postigao dva pogotka. Prvo je asistenciju Bernarda Silve pretvorio u pogodak sjajnim prizemnim šutem, da bi tačku na ovaj meč stavio golom nakon kontranapada.

[TWITTER]1136370677244669954[/TWITTER]

U drugom meču polufinala završnog turnira UEFA-ine Lige nacija sastaju se Holandija i Engleska.