Premijer liga BiH
243

Ubiparip i Zakarić potopili Krupu, hat-trick Filipovića u velikom preokretu Zrinjskog

Piše: K. H.
Krupa - Željezničar (Foto: Armin Herić/FK Željezničar)
Ekipe Željezničara, Zrinjskog i Slobode slavile su u prvim susretima druge polusezone nogometne Premijer lige BiH.

Krupa - Željezničar 2:4

Nakon uvodnih nekoliko minuta u kojima nije bilo prave prilike, gosti iz Sarajeva u devetoj minuti stižu u vodstvo. Siniša Stevanović je centrirao s desne strane, a na pravom mjestu bio je Vojo Ubiparip koji glavom pogađa za 1:0.

Isti igrač iskoristio je asistenciju Asima Zeca u 26. minuti kada postiže svoj drugi pogodak, a devet minuta nakon toga sjajno prvo poluvrijeme kompletirao je Aleksić pogotkom u 37. minuti za 2:1.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena, Željezničar postiže treći pogodak. Ovaj put u listu strijelaca upisao se Goran Zakarić koji je uspješno realizovao kazneni udarac, međutim u 54. minuti i Krupa preko Milanović postiže svoj drugi pogodak za 3:2. Prethodno je Kjosevski odbranio penal Marjanoviću, a Milanović se našao na prvom mjestu i postiže pogodak.

Pitanje pobjednika jedne od najzanimljivijih utakmica 19. kola Premijer lige riješio je Goran Zakarić u 76. minuti kada postiže svoj drugi, a za Željezničar četvrti pogodak čime je zadržao Plave na vodećoj poziciji i nakon ovog kola.

Zrinjski - GOŠK 3:2

Početak utakmice pod Bijelim brijegom pripao je domaćim igračima koji su u uvodnim minutama propustili nekoliko dobrih situacija, a onda u 11. minuti gosti iz Gabele šokirali su Plemiće. Barić koristi veliku grešku odbrane domaćih i pogađa za 1:0.

Zrinjski je do poluvremena pokušavao svim silama stići do poravnanja, ali nakon prvi 45 minuta rezultat je ostao kao onaj iz 11. minute. Ipak, u devetoj minuti drugog poluvremena Filipović je uspješno realizovao kazneni udarac za poravnanje rezultata, da bi samo četiri minute nakon toga Mulahusejnović još jednom šokirao domaće navijače pogotkom za 2:1.

Samo što su stigli do poravnanja, igrači Zrinjskog opet su morali stizati prednost gostiju, a u toj namjeri opet su uspjeli u 71. minuti kada Filipović postiže drugi pogodak za 2:2, a onda isti igrač u samom finišu kompletira hat-trick i svojoj ekipi donosi preokret i veoma važna tri boda za ostanak na drugoj poziciji na tabeli.

Sloboda - Mladost 2:0

Ekipa Slobode također je pobjedom otvorila drugu polusezonu, a ekipa Slavka Petrovića na svom terenu savladala je Mladost iz Doboj-Kaknja rezultatom 2:0.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a sve vrijedno pomena u Tuzli desilo se u nastavku susreta.

Prvo je bivši igrač Sarajeva Edin Rustemović u 70. minuti doveo Slobodu u vodstvo od 1:0, a konačnih 2:0 postavio je Husić šest minuta nakon toga.

Tabela: