Nogomet
0

U Zrinjskom ne očajavaju nakon remija, već s optimizmom idu u Zvornik

Piše: A. M.
Remijem u Foči protiv Slavije Zrinjski je zakoračio u još jednu sezonu Premijer lige.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Plemići ove godine brane titulu prvaka, a njihove ambicije neriješen rezultat sa klubom iz Istočnog Sarajeva nije mogao zadovoljiti. Ipak, trener Branko Karačić nije očajavao na današnjoj konferenciji za medije.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
"Nakon prvog kola miješaju nam se osjećaji zadovoljstva i nezadovoljstva, mogli smo osvojiti više od boda, iako svaki bod na gostovanju nije neuspjeh. Na taj način gledamo i na ovo gostovanje, pokušat ćemo uzeti tri boda bez obzira na probleme koje imamo sa igračkim kadrom", kazao je Karačić.

Plemiće već sutra očekuje nova utakmica, a protivnik je Drina. Novajlija u Premijer ligi na svom stadionu u Zvorniku ugostit će Karačićev tim.

"Očekujemo tvrdu utakmicu protiv agresivnog domaćina. Nakon povratka u Premier ligu Drina prvu utakmicu igra na domaćem terenu i sigurno da će biti motivisana kako bi pokušala skinuti skalp prvaku BiH. Idemo na vruće gostovanje sa ciljem da popravimo bodovni saldo,“ dodao je Karačić koji ponovo ima problema sa sastavljanjem tima.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
"Crnova definitivno sutra nećemo koristiti.U utorak ćemo radi njega organizovati prijateljsku utakmicu, kako bismo vidjeli u kavom je stanju", kazao je.

Osim Karačića prisutnim novinarima danas se obratio i novajlija Aleksandar Radulović.

"Drina je novi član Premier lige i protiv nas će sigurno biti motivirana kako bi pred svojom publikom došla do prvih bodova u sezoni. Ipak, mislim da smo kvalitetnija ekipa i uz maksimalnu borbenost i pametnu igru možemo do prve pobjede", izjavio je Radulović.