Nogomet
0

Branko Karačić za Klix.ba: Želja nam je proći u drugi krug Lige prvaka

Piše: A. M.
Branko Karačić
Branko Karačić
Pripreme za novu sezone u Premijer ligi BiH jučer je započeo i aktualni prvak Zrinjski. Klub iz Mostara ove će sezone nakon pet godina Bosnu i Hercegovinu predstaviti u pretkolu Lige prvaka. Trener Branko Karačić sa optimizmom je započeo još jednu sezonu Pod Bijelim brijegom.

"Ambicije su odbraniti naslov prvaka. Znamo da će biti teško, ali vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i uspjeti u našoj namjeri. Konkurenti su kao i lani Široki Brijeg, Željezničar i Sarajevo koje se najbolje pojačalo tokom ljetne pauze,“ kaže Karačić za Klix.ba.

Treneru Zrinjskog jučer su se odazvala 34 igrača, a njihov broj kako pripreme budu odmicale će se smanjivati. Neki igrači će na posudbu, dok će neki dobiti i raskid ugovora.

"Naravno, niko neće sezonu započeti sa 34 igrača, pa tako ni mi. Bit će teško izabrati ono najbolje, ali sam zato tu ja i moji saradnici. Nadam se da nećemo pogriješiti", kazao je.

Još su četiri dana do izvlačenja parova u pretkolu Lige prvaka. Mnogo je zvučnih imena koja Zrinjski može potencijalno dobiti, ali se Karačić nada da će to biti jedna od dvije njegove velike želje.

"Jučer sam rekao da su to Dinamo i Celtic. Želja mi je proći u naredni krug takmičenja, ali i da naš stadion bude ispunjen na prvim evropskim utakmicama,“ dodao je Karačić.