Optimizam, ali i oprez
28

U Zrinjskom najavili revanš Lige prvaka: Ugrabit ćemo i minimalnu priliku za grupnu fazu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
HŠK Zrinjski je najavio vatrenu uzvratnu utakmicu protiv armenskog Urartua koja se sutra igra u Mostaru u 20 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom u prvom pretkolu Lige prvaka.

Šef stručnog štaba mostarskog kluba Krunoslav Rendulić je naglasio da iako Zrinjski ima prednost iz prve utakmice, ništa nije gotovo i da je rezultat otvoren i za jedne i druge.

"Imamo blagu prednost, to je jasno, ali prva utakmica je pokazala da je to ekipa koja je dobra i koja ima puno dobrih pojedinaca. Završili su ispred Pyunika, koji je prošle sezone igrao Konferencijsku ligu i uzeo pet, šest bodova u grupi, tako da sve to pokazuje da je to izuzetno ozbiljna ekipa i da nas očekuje vrlo zahtjevna utakmica. Takva je bila i prva. Vjerujemo u sebe, vjerujemo da imamo veći kvalitet i jasno je da je naš cilj na sutrašnjoj utakmici pobjeda i prolaz dalje", kazao je Rendulić.

Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Naglasio je da su Armenci opasna ekipa koja teži nadigravanju, kod koje nema panike i koja tačno zna šta želi, ali je kako ističe i ekipa Zrinjskog spremna za taj izazov.

"Za nas je olakšavajuće što im se Sanogo povrijedio. To je jedna opcija u napadu manje. Mi moramo biti fokusirani na sebe i svoju igru. Rezultat nije baš povoljan za njih. Oni će doći s napadačkim ambicijama. Ne vjerujem da će srljati i ići 'grlom u jagode', ali da će biti napadački orijentisani, to da", rekao je Rendulić.

Što se tiče sastava ekipe za sutrašnju utakmicu kaže da ima problema sa Matijom Malekinušićem, koji je prošlu utakmicu napustio zbog povrede i teško će konkurisati za sutrašnju utakmicu, dok su svi ostali zdravi i na dispoziciji.

"Bit će promjena. Vidjet ćemo danas na treningu kakva će biti situacija. Naša najveća prednost je činjenica da smo kvalitetniji tim. Ne umanjujemo njihov evidentan kvalitet. Činjenica je da smo pogodili iz prekida i da oni imaju problema s tim segmentom. Istina je da smo mi u fazi stvaranja. To je potpuno novi tim. Trebat će nam vremena da stvari sjednu na svoje mjesto. Na dobrom smo putu", poručio je šef stručnog štaba HŠK Zrinjski.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija kaže kako ekipa jedva čeka sutrašnju utakmicu na rekonstruisanom stadionu Pod Bijelim Brijegom gdje mostarski Plemići već pola godine nisu igrali. Uvjeren je da će sutra vladati posebna atmosfera.

"Znamo kakva je evropska atmosfera na našem stadionu. Zahvaljujući pobjedi u Armeniji smo stekli dodatno samopouzdanje i jedva čekamo sutrašnji meč. Najvažnija utakmica sezone bila je prva i za njih i nas. Imaju dobre pojedince. Dvojica stopera su dobri i smireni. Moramo biti oprezni i pokušati što prije postići pogodak i na naš mlin odvesti utakmicu", kazao je Bilbija.

Ističe kako je jako važno da prođu prvu prepreku jer će time trasirati svoj evropski put.

"Ako bude i minimum prilike za grupnu fazu nekog takmičenja, mi ćemo je zgrabiti ove godine. Kada smo izašli na zagrijavanje u Armeniji i vidjeli naše navijače, bilo nam je puno srce. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Ovdje nije lako igrati nikome. Ima poteškoća zbog vrućine, posebno novim igračima. I nama je vruće, na terenu je 40 stepeni. Možda se bolje prilagodimo, pa je za nijansu lakše", rekao je Bilbija te najavio sjajnu atmosferu na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Prema mogućnostima stadiona u prodaju je pušteno pet hiljada ulaznica za navijače Zrinjskog, koje su rasprodane u rekordnom roku, a utakmica između osmostrukog prvaka BiH i Armenskog Urartua počinje sutra u 20 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru, a svi čitatelji portala Klix.ba mogu pratiti direktan tekstualni prijenos ovog meča.