{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U "Zmajevom gnijezdu" održan 4. festival ženskog nogometa

19.6.2015. u 18:39
0
1
U "Zmajevom gnijezdu" održan 4. festival ženskog nogometa
0
Festival pod sloganom "Reci DA ženskom nogometu“ održan je danas u Trening centru NSBiH "Zmajevo gnijezdo" u Zenici, a otvorio ga je generalni sekretar Saveza Jasmin Baković.
"Nije prvi put da organizujemo ovakvu manifestaciju i u saradnji sa FIFA-om i UEFA-om nastavljamo da radimo na afirmaciji ženskog nogometa. Iz godine u godinu dobijamo sve veći broj djevojaka koje igraju nogomet, a raste i broj edukatora i trenera. Neki od njih su danas tu i svojim će iskustvom dati doprinos ovoj manifestaciji. Oko 150 djevojčica iz cijele BiH došlo je ovdje i ponovo se možemo uvjeriti da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali i da djevojčice vole i znaju da igraju ovu igru“, izjavio je Baković.

Doprinos festivalu dali su i selektori naših ženskih selekcija Samira Hurem, Nikola Nikić i Ilija Lucić.

"Stotinu pedeset djevojčica je došlo danas da kažemo 'da' ženskom nogometu. Prije četiri godine smo otpirlike toliko registrovanih igračica imali, a danas je taj broj znatno veći što je potvrda ulaganja u ženski fudbal i dokaz da on u BiH ima budućnost. Trudimo se da ovim djevojčicama omogućimo da rade u jednom lijepom ambijentu, a danas je lijepo biti ovdje u Zenici“, rekla je Hurem, selektorka naše ženske seniorske reprezentacije.

Oduševljen manifestacijom je i selektor naših juniorki Nikola Nikić.

"Ovo je odličan potez NSBiH i smatram da smo na pravom putu da stvorimo respektabilne ženske selekcije. Veliki broj djevojčica uzeo je učešće na festivalu i mislim da uživaju danas. Nadam se da ćemo u budućnosti praviti sve bolje rezultate u svim kategorijama“, kazao je Nikić.

Selektor U-17 selekcije Lucić je također bio zadovoljan manifestacijom.

"Lijepa slika iz Zenice. Četvrti put organizujemo ovaj festival i svake godine je sve bolje i ljepše. Ovo nam je ujedno i prilika za selektiranje ovih djevojčica za naše reprezentativne selekcije“, dodao je Lucić.

Mlade igračice su imale priliku da se druže, ali i da uče od najboljeg golmana Premijer ženske lige BiH i reprezentativke naše zemlje Envere Hasanbegović koja nije krila zadovoljstvo što je dio ovakve manifestacije.

"Zahvalila bih se NSBiH i svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja. Veoma talentovane djevojčice su tu danas i ja bih im savjetovala da ovo iskoriste na najbolji način jer ženski fudbal vremenom sve više napreduje. Ove igračice u startu imaju bolje uslove nego što je imala moja generacija kada smo krenule da se bavimo ovim sportom“, istakla je Hasanbegović.

Mlada igračica ŽOFK Gradina Mirena Hačić podijelila je svoje utiske sa festivala ženskog nogometa.

"Treći put sam na ovom festivalu, a ovakvi događaji mi mnogo pomažu u mom nastojanju da budem što bolja fudbalerka. Sve je lijepo i zadovoljna sam što sam tu“, izjavila je Hačić.

Slično razmišlja i Marija Baotić iz ekipe Mladost Poljavnice.

"Sve je super ovdje. Treniramo i družimo se u isto vrijeme. Kroz ovakve događaje primjetan je napredak ženskog nogometa u našoj zemlji“, poručila je Baotić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: