{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rukometašice iz BiH učestvuju na prestižnom turniru u Novom Sadu

29.4.2015. u 14:39
89
1
Rukometašice iz BiH učestvuju na prestižnom turniru u Novom Sadu
89
Ženska rukometna selekcija LMKS sastavljena od rukometašica iz cijele Bosne i Hercegovine, uprkos nebrizi matičnog saveza, uspjela je pronaći sponzore za odlazak na prestižni turnir u Novom Sadu.


Zahvaljujući firmama iz IT sektora koje su donirale novac, naše djevojke učestvovat će na jednom od najjačih regionalnih međunarodnih turnira.

Turnir "Trofej grada Novog Sada 2015." traje od 1. do 3. maja, a na njemu će učestvovati 53 ekipe iz više zemalja, poput Danske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Srbije itd.

Poziv za ovaj turnir našim djevojkama je stigao još u januaru, ali su, kako ističu finansijski problemi i nezainteresovanost države i kantona da pomognu bili glavni kamen spoticanja za odlazak. Međutim, zaljubljenici u rukomet iz IT sektora, firme Mistral Technologies, Atlant BH i Nest, stali su iza ovih odličnih mladih djevojaka te u veoma kratkom roku osigurali sve uslove za putovanje i trodnevni boravak u Novom Sadu.Selektor Ensad Šunj i trener reprezentacije Semir Mirvić su se zahvalili na pomoći, uz nadu da će i drugi ubrzo stati iza ove reprezentacije, te nam prenijeli obećanje reprezentativki da će dostojno predstaviti BiH na ovom turniru i najavili borbu za osvajanje pobjedničkog pehara.

Dodajmo još da su sve igračice odazvale selektoru, osim Amre Halebić, koja iz opravdanih administrativnih razloga neće moći otputovati na turnir.Igračice koje će predstavljati našu zemlju na turniru u Novom Sadu:

1. Anisa Selimović 
2. Azra Balić 
3. Snježana Ždrale
4. Džejlana Sefer 
5. Dalila Nezirić 
6. Anera Barut 
7. Alma Jašarević 
8. Džejna Velić 
9. Ena Kostić 
10. Zerina Smajović 
11. Milana Močević 
12. Hena Pamuk 
13. Almedina Mehović 
14. Ana Divčić 
15. Amina Bećirbašić
16. Tamara Kožul 
17. Melisa Omerović 
18. Amina Pašović

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: