2. pretkolo
23

U taboru Željezničara vlada optimizam pred sutrašnji duel protiv AIK-a

Klix.ba
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Željezničar će u okviru druge utakmice drugog pretkola Evropske lige gostovati kod švedskog AIK-a, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te kapiten, Zajko Zeba.

"Mislim da nam je bilo teže pred prvi meč jer nisu nam bili poznati kao danas. Vidjeli smo na Grbavici njihove vrline i mane. Kroz rezultat 0:0 dali smo sebi prednost da ovdje sa postignutim golom možemo proći u treće pretkolo. Moramo iskoristiti mane njihove i zaustaviti vrline. Trebamo igrati kao u Sarajevu 100% skoncentrisani. Znam da nas očekuje protivnik koji će igrati angažovanije i ofanzivnije, ali to je možda naša prednost", kazao je Slavko Petrović.

"Mišljenja sam da će nam sutra biti lakše nego u prvoj utakmici kući. Jer nismo znali u kakvom su oni stanju, a i mi smo isto igrali više na rezultat da ne bi primili gol. Sutra očekujem da ćemo i mi biti u pravom našem svjetlu i da možemo dati ovdje gol i napraviti AIK-u probleme. AIK je sigurno dobra ekipa, ali ja sam optimista", rekao je Zeba dodavši:

"Podrška nam puno znači. Pogotovo sutra i da bude 100 naših ljudi dovoljno je da čujemo da ima neko iza nas. Dat ćemo svoj maksimum i kao što sam rekao optimista sam. Probat ćemo sve što je u našoj moći da napravimo dobar rezultat i da probamo proći. Svima koji dođu ovdje želim da se zahvalim jer treba doći ovdje, nije baš blizu", izjavio je Zeba.

Utakmica se igra sutra od 19 sati uz direktan prenos na SportKlubu.