Daje golove i razigrava saigrače
0

U Stuttgartu prezadovoljni igrom Vedada Ibiševića

Sarajevo-x.com
Martin Harnik i Vedad Ibišević
Martin Harnik i Vedad Ibišević
U subotu je u Hamburgu Stuttgart postigao četiri gola. Naš reprezentativac Vedad Ibišević je postigao prvi gol i asistirao Harniku za konačnih 4:0. Trener Bruno Labbadia je oduševljen učinkom i igrom Vede koji je iz Hoffenheima došao u zimskom prijelaznom roku za pet miliona eura.

Labbadia ističe da ne hvali našeg napadača samo zbog golova, već i zbog zalaganja, čak i u defanzivnoj igri. "Vedad radi mnogo za ekipu i igra izvanredno", rekao je Labbadia, a pohvalama se pridružio i sportski direktor Fredi Bobić, kazavši da je Vedo uvijek u šansi, kao i da svojom igrom za sebe vezuje odbrambene igrače, što drugima otvara put ka golu, piše Stuttgarter Nachrichten.

Vedini saigrači se također slažu da je ostavio dobar dojam u prvih nekoliko utakmica za Stuttgart te ističu da im je donio novi kvalitet u napadu. Ibišević je u posljednje četiri utakmice kluba postigao dva gola i četiri puta je asistirao za gol te se vidi da uživa u novoj sredini.

Njegovim dolaskom je profitirao i Martin Harnik koji "cvjeta" uz novog partnera u napadu. Harnik ističe da je sa Ibiševićem uživanje igrati, a zahvaljujući našem reprezentativcu Harnik sada lovi Bobićev klupski rekord. U sezoni 1995/96. Bobić je postigao sedam golova u sedam uzastopnih utakmica, a Harnik je pogađao u posljednjih pet utakmica. Naravno, došao je i napredak na tabeli, tako da Stuttgart sada cilja na nastup u Evropskoj ligi iduće sezone.