Nogomet
7

U Španiji se stvaraju novi Galacticosi: Džeko prvi na listi

Klix.ba
David Silva, bivši igrač Valencije, slavi gol sa Edinom Džekom
David Silva, bivši igrač Valencije, slavi gol sa Edinom Džekom
Predsjednik Valencije Amadeo Salvo ima savršen plan kako vratiti ovaj klub na staze stare slave. Ukoliko singapurski milijarder Peter Lim preuzme klub, krenut će u stvaranje potpuno nove ekipe po uzoru na madridske Galacticose koje su nekad činili Zinedine Zidane, David Beckham i Ronaldo.

Već u januaru, nada se Salvo, Valencia će imati na raspolaganju 40 miliona eura za prva pojačanja. Bh. reprezentativac Edin Džeko našao se na vrhu liste novog trenera Šišmiša Juana Antonija Pizzija čime će, navodi španska Marca na naslovnoj strani, početi nova era kluba sa Mestalle.

Govori se o mnogim imenima, ali jedno je sigurno. To je Edin Džeko kojeg Pizzi želi. Bosanac je dokazana svjetska klasa i prolazi kroz težak period u Cityju. Pellegrini rijetko računa na njega. Sa Aguerom i Negredom, on je postao tek treća opcija u napadu. Iako ima visoku plaću koju je nemoguće ispoštovati ukoliko niste među najbogatijim klubovima. Ali, ukoliko Lim preuzme Valenciju, Uprava će igrače ovog profila moći platiti, piše Marca.

Tamošnji mediji dodaju da su Španci u Manchester Cityju već dobro informisali Džeku o Valenciji.

Međutim, dodaje Marca, pojedini klubovi koji su u rezultatskoj krizi na polusezoni također u Džeki vide veliko pojačanje.