Nogomet
0

Goal.com: Edin Džeko na ljeto može napustiti Manchester City

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Prema pisanju portala Goal.com, bh. reprezentativcu Edinu Džeki je rečeno da može napustiti Manchester City, ali uz odgovarajuću ponudu koja bi zadovoljila čelnike Građana.

Interes za Džeku je sve veći, a navodno mu je iz kluba rečeno da na ljeto može promijeniti sredinu. Naš reprezentativac je ugovorom vezan za City još godinu dana.

Dvadesetsedmogodišnji napadač je u City stigao u januaru 2011. godine iz Wolfsburga, a Građani za njega traže 18 miliona eura. Međutim, problem bi mogla predstavljati Edinova sedmična plata, koja iznosi nešto više do 130.000 eura.

U decembru je Džeku u svoje redove želio dovesti Tottenham, a i Arsenal ga prati već duže vrijeme, no, Edin se dogovorio sa upravom Cityja da će ostati u klubu do kraja sezone.

Osim navedenih klubova, za Džeku se interesuju Borussija Dortmund, Inter i Napoli. Iako je menadžer Građana Manuel Pellegrini u prvi plan stavljao Alvara Negreda i Sergija Aguera, Džeko je u 36 nastupa postigao 17 golova, naravno, u svim takmičenjima ove sezone.

Britanski mediji pišu i da je frustriran zbog činjenice da nije član prve postave, zbog čega planira na ljeto potražiti novi klub.

Džeko je dio Cityjeve ekipe koja će večeras na Camp Nou stadionu pokušati nadoknaditi zaostatak za Barcelonom, koja je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka pobijedila na Etihadu rezultatom 2:0.