Povratak legende
0

U Sieni "prodaju" Contea na Juventusovu klupu

Totalsport
Antonio Conte
Antonio Conte
Već duže vrijeme Sienin trener Antonio Conte medijski visoko kotira za mjesto šefa struke u Juventusovoj nogometnoj ekipi sljedeće sezone.

Igračka legenda "stare dame" izvrsno obavlja posao u toskanskom drugoligašu kojem je, sasvim je izgledno, vratio prvoligaški status, pa će Siena u sljedećoj sezoni, osvoji li još samo bod u preostale četiri utakmice, igrati u Seriji A. I dok su do sada talijanski mediji nagađali tko će zamijeniti Luigija Delnerija, budući da se njegov odlazak čini neminovnim, Conte je sve odbacivao uz riječi kako su to samo priče i kako je u potpunosti koncentrisan na posao koji trenutno obavlja.

No, da bi se nešto moglo u tom smjeru i razviti, može se iščitati iz riječi predsjednika Siene Massima Mezzarome koji kaže:

"Ne sviđa mi se ideja da će mi Conte doći i reći kako ga Juventus želi. Nadam se da se to neće dogoditi, no dogodi li se, morat ćemo o tome dobro razmisliti. Conte je nesumnjivo trener koji zaslužuje Juventusovu klupu".

Na istom tragu misli je i Sienin sportski direktor Giorgio Perinetti:

"Antonio će napustiti klub samo u slučaju nekog nogometnog velikana. Poput Juventusa? Poput Juventusa..."

Podsjetimo, za klupu Juvea veže se i Napolijev šef struke Walter Mazzarri, kao i Marcello Lippi. Bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije privržen je torinskom klubu s kojim je osvojio pet naslova državnih prvaka i jedan u Ligi prvaka, i s kojim je u tri navrata proglašavan najboljim trenerom u Seriji A.