Delneri potvrdio
0

"Juventus traži novog trenera, mene su smijenili"

Totalsport
Kako se dulje vrijeme očekivalo, a medijski i najavljivalo, Juventus je smijenio trenera Luigija Delnerija. Potvrdio je to sam uskoro 61-godišnji nogometni stručnjak na službenim internetskim stranicama kluba.

Na klupu "stare dame" Delneri je zasjeo pred početak sezone koja će, osim ne pobijedi li Juve u nedjelju Napoli, a Roma izgubi kod kuće od već potvrđenog drugoligaša Sampdorije, završiti bez izlaska kluba u Europu.

"Juventus će sljedeće sezone voditi drugi trener. Klub mi je odluku priopćio u srijedu. Prihvaćam rečeno, no sve bih uradio isto. Klub nije imao vremena čekati promjenu i postepeni napredak. Što se mene tiče, očekujem drugi posao. Ponosan sam što sam radio u Juventusu, zbog toga sam se odrekao Sampdorije u Ligi prvaka", izjavio je Delneri i dodao:

"Klub je od mene tražio najbolje moguće rezultate, a ja sam im rekao da je naslov talijanskih prvaka previše za očekivati. Posebno uz tolike povrede koje su nas morile i tolike promjene u momčadi. Volio bih da sam na Juveovoj klupi i sljedeće sezone, posebno zato što sam i imao važeći ugovor za sljedećih dvanaest mjeseci. Odlazak odavde ne shvaćam osobnim porazom, ovdje sam sazrio kao trener".

Očekuje se da Juventusovu klupu preuzme Antonio Conte, bivša igrača legenda kluba i trener koji je Sienu u ovoj sezoni vratio u Seriju A.