Nogomet
112

U Sarajevu očekuju da će im biti upisana tri boda

Piše: Edin Isanović
Navijači FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Navijači FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Derbi devetog kola BH Telekom premijer lige, koji je večeras prekinut nakon upada navijača na teren, bit će tema sastanka nadležnih organa Nogometnog saveza BiH, koji će odlučiti o pobjedniku.

Za sutra su zakazane vanredne sjednice Takmičarske i Disciplinske komisije, a u Fudbalskom klubu Sarajevo očekuju da će meč biti registrovan u njihovu korist.

Kako je za Klix.ba rekao Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajeva, na prvom kriznom sastanku, koji je uslijedio nakon prekida, sudija je donio odluku da se susret nastavi, pozvao igrače da se vrate na teren, a policija je garantovala sigurnost.

"Tada su čelnici Borca zatražili da se isprazni sjeverna tribina, što je kasnije i učinjeno. U međuvremenu su se iz Borca telefonom konsultovali s nekim i njihovi igrači su otišli na tuširanje i nisu htjeli da izađu na teren", objašnjava Ibraković.

Ističe da niko od igrača Borca nije primio nikakav udarac i podsjeća na utakmicu iz 2004. godine u Banjoj Luci.

"Tada je udaren igrač Sarajeva Mirnel Sadović. Potom je ispražnjen stadion, a čelnici Sarajeva su odbili da igrači izađu na teren i Borcu su dodijeljena tri boda. Mislim da su večeras bili stvoreni svi uslovi da se utakmica nastavi, tako da očekujem da tri boda budu upisana nama", kazao je sportski direktor tima s Koševa.