Nogomet
2

U Sao Paulu je sve u znaku fudbala

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Arena de Sao Paulo večeras će biti domaćin otvaranju Svjetskog prvenstva u fudbalu 2014. u Brazilu, na kojem će prva utakmica biti odigrana između reprezentacija Brazila, domaćina prvenstva, i reprezentacije Hrvatske.

Sao Paulo, jedan od gradova domaćina prvenstva, priprema se za početak Mundijala. Ljubitelji fudbala, kako brazilski, tako i brojni drugi koji su u Brazil stigli iz svih dijelova svijeta, pratili su danas trening brazilske fudbalske reprezentacije na stadionu Arena de Sao Paulo.

Fanovi su pravili selfie ispred stadiona i brazilske reprezentacije, a navijači domaće reprezentacije već šetaju gradom maskirani u boje i obilježja svog nacionalnog tima. U Sao Paulo pristižu navijači i ljubitelji fudbala iz svih dijelova svijeta, kako bi svoje reprezentacije bodrili do pobjede.

Dvadeseti po redu Mundijal, smotra najboljih svjetskih reprezentacija najvažnije sporedne stvari na svijetu, fudbala, održava se od 12. juna do 13. jula.

Na prvenstvu učestvuju 32 tima sa pet kontinenata, a finalni susret biće odigran na stadionu Maracana, najvećem stadionu prvenstva koji može ugostiti 71.159 gledaoca.