Nogomet
0

U Realu se nadaju povratku Kake za "El Clasico"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Realov sportski direktor Jorge Valdano optimističan je kada su u pitanju šanse brazilskog playmakera Kake za nastup u subotnjem "El Clasicu", najvećem derbiju španskog, a vjerojatno i svjetskog klupskog nogometa, između Real Madrida i Barcelone.

"Nadamo se da će biti spreman za subotu. Ako će biti u stanju, zaigrat će protiv Barcelone", rekao je Valdano.

Kaka je izvan terena posljednjih mjesec dana zbog povrede bedrenog mišića, ali intenzivno radi na svojoj spremi, pa je tako u ponedjeljak na individualnom treningu s fizioterapeutom Pedrom Chuecom nastojao dokazati da je spreman za igru.

Ipak, Kakin će nastup u možda i najvažnijoj utakmici za Real ove sezone ostati upitan do posljednjeg tenutka i o njemu će trener Manuel Pellegrini donijeti odluku nakon konzultacija s liječničkim timom i samim igračem.

Iako ističe važnost ishoda derbija na Santiago Bernabeuu, Valdano ne propušta naglasiti da je nakon te utakmice još ostalo sedam kola do kraja sezone.

"Liga ne počinje i ne završava s tom utakmicom. Prilazimo joj s posebnom pozornošću i posebnim karakterističnim tenzijama, ali kako god ta utakmica završi, prvenstvo će ostati otvoreno do samog kraja", zaključio je sportski direktor Reala, ekipe koja u derbi ulazi s nizom od 12 uzastopnih pobjeda u kojima je pritom postigla čak 41 gol.

Real i Barcelona bodovno su poravnati sa 71 osvojenim bodom, ali madridski klub drži čelno mjesto na tabeli s minimalno boljom gol razlikom (+57, naspram +56 Barcelone).