Drama u Španiji
3

U Realu potpuno pobjesnili: Zvanična stranica objavila nevjerovatan naslov, Asensio postavio snimak

H. H.
Foto: Twitter / montaža
Foto: Twitter / montaža
Nogometaši Reala su kiksali u 12. kolu španske La Lige odigravši samo 1:1 protiv ekipe Girone, ali domaći nisu krili bijes zbog arbitraže glavnog sudije Maria Melera Lópeza i njegovih pomoćnika.

U 80. minuti dosuđen je penal za Gironu koji je u gol pretvorio iskusni Cristhian Stuani za konačnih 1:1, a iako je bilo očigledno da Marco Asensio nije igrao rukom, sudija je pokazao na bijelu tačku.

Bijesni as Reala nakon utakmice se oglasio na Twitteru i postavio je snimak sporne situacije, uz opis:

"Definicija onoga što nije igranje rukom, kako nam je objašnjeno na početku sezone. Nevjerovatno je šta se danas dogodilo", napisao je Asensio.

[TWITTER]1586788144149561346[/TWITTER]

Carlo Ancelotti je u potpunosti podržao svog igrača na konferenciji za novinare.

"Ne volim da pričam o sudijama, ali danas hoću. Nije penal, jer on ne udara loptu rukom. Pitao sam Asensija o tome, a on je rekao da nije udario loptu rukom, već prsima. Njegova lijeva ruka bila je u odvojenom položaju, ali uz tijelo i nije učinila njegovo tijelo većim. Razumijem da je bilo sumnje da je udario loptu rukom, ali to se jednostavno nije dogodilo. Oni su to izmislili", rekao je Italijan.

U 90. minuti poništen je gol Rodryga za pobjedu Reala, jer je sudija smatrao da je golman gostiju Gazzaniga već jednom rukom imao loptu, nakon čega je Brazilac izbio, pa je pogodak poništen, što je također izazvalo proteste Kraljeva.

Korak dalje otišla je zvanična stranica Reala koja je otvoreno kritikovala sudije, a u izvještaju meča napisali su:"Kontroverzne sudijske odluke spriječile pobjedu Reala".

Bodovna razlika između Reala i Barcelone je sada samo bod i nema sumnje da će do kraja prvenstva pored velike borbe na terenu mnogo pažnje biti posvećeno suđenju, jer obje strane iz kola u kolo vrše veliki pritisak na arbitre.