Nogomet
0

U padu helikoptera poginuo potpredsjednik Chelsea

FENA
Privatni helikopter koji je prevozio četiri osobe, uključujući i biznismena Phillipa Cartera, jednog od osmorice potpredsjednika nogometnog kluba Chelsea, srušio se u šumi u blizini Wansforda, potvrdila je policija.

Helikopter koji je jučer navečer nakon utakmice Liverpool - Chelsea poletio s aerodroma John Lennon u Liverpoolu trebao je oko 11 sati navečer sletjeti na privatni posjed u blizini Peterborougha u Cambridgeshireu. No, helikopter je jednostavno nestao s radara.

Jutros su se u medijima pojavile vijesti da su se u helikopter ukrcali visoki dužnosnici Bluesa, no u klubu su insistirali da su njihovi čelnici svi na broju.

Ipak, pokazalo se suprotno. Biznismen Phillip Carter, jedan od osmorice potpredsjednika nogometnog kluba Chelsea, njegov prijatelj Jonathan Waller, pilot Stephen Holdich i još jedan putnik poginuli su nakon pada helikoptera u šumu u blizini Wansforda, samo 15-ak km od Carterove kuće.

Incident je probudio sjećanja na oktobar 1996. kada su pri povratku s utakmice protiv Boltona u padu helikoptera poginuli potpredsjednik Chelsea Matthew Harding, pilot Michael Goss, novinar John Bauldie i biznismeni Raymond Deane i Tony Burridge.