Nogomet
0

U Olimpicu spremni za nastavak prvenstva

FENA
Nogometaši Olimpica proljetni dio prvenstva počinju u subotu kada na Otoci dočekuju Velež.
Foto: FENA
Foto: FENA

Olimpic nakon jesenjeg dijela prvenstva zauzima šesto mjesto, ali za trećeplasiranom ekipom zaostaje svega dva boda. U zimskom prijelaznom roku sarajevski klub doveo je nekoliko kvalitetnih pojačanja i sigurno će predstavljati jednog od kandidata za najviši plasman.

Trener Faik Kolar ističe da je zadovoljan pripremama i da ekipa spremna dočekuje početak polusezone.

"Obavili smo dobar dio posla, pogotovo dok smo boravili u Antaliji gdje smo odigrali niz utakmica s kvalitetnim protivnicima. Mislim da su momci korektno uradili sve što se postavilo pred njih i u drugom dijelu priprema u Sarajevu. Nadam se da spremno ulazimo u nastavak prvenstva", kazao je Kolar.

Kada je u pitanju susret s Veležom, Kolar ističe da očekuje tešku utakmicu, ali da vjeruje u pobjedu.

"Velež je izuzetno kvalitetna, tehnički potkovana ekipa. U svim segmentima igre imaju fizionomiju i mislim da nas očekuje kvalitetna utakmica. Nadam se povoljnom rezultatu. Vjerujem u svoje momke, mada imamo malih problema sa sastavom", dodao je trener Olimpica.

Foto: FENA
Foto: FENA

On sutra neće moći da računa na povrijeđenog Sedina Torlaka, kao i prinove Harisa Handžića i Asima Zeca za koje još nisu stigli certifikati iz Hrvatske, odnosno Češke.

Jedan od igrača koji će u predstojećoj polusezoni voditi Olimpic je Zajko Zeba, koji će svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari što bolji plasman.

Zeba vjeruje da njegovi suigrači mogu ostvariti cilj, a to je plasman u Evropu.

"Cilj nam je izlazak u Evropu, preko prvenstva ili Kupa. Kada je u pitanju susret s Veležom, očekujem tešku utakmicu, ali vjerujem u pobjedu. Bitno je da odigramo na nivou koji se od nas očekuje i mislim da rezultat ne bi trebao doći u pitanje", rekao je Zeba.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljena su i dva mlada igrača koja su u zimskom prijelaznom roku pojačala klub, Safet Šivšić i Amer Gojak.