Nogomet
4

U odličnom derbiju Dinamo i Hajduk remizirali

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
U najvećem hrvatskom derbiju koji je danas odigran na stadionu Maksimir u Zagrebu, Dinamo i Hajduk su odigrali neriješeno 2:2. Strijelci su bili Kouassi (10.), Soudani (27.), Čop (54.) i Maglica (90.).

Prvi gol imali smo priliku vidjeti već u 11. minuti kada je Evrard Kouassi prošao pored Dinamove odbrane i zatresao protivničku mrežu. Asistent pogotka bio je Sušić. Bilo je to 1:0 za Hajduk.

Dinamo je odmah krenuo u kontranapad. Čopa je prošao kroz Hajdukovu odbranu, ali Kalinić uspjeva sačuvati mrežu. No, u 27. minuti Dinamo izjednačava na 1:1 nakon slobodnog udarca. Antolić je pucao prema golu ali se lopta odbila od Soudanija koji uspijeva pogoditi.

U drugom poluvremenu Dinamo je došao u vodstvo od 2:1 zahvaljujući pogotku Čope. Asistent pogotka u 54. minuti bio je Antolić.

Hajduk se do kraja utakmice trudio doći do gola koji bi izjednačio rezultat i prekinuo crni petogodišnji niz poraza na Maksimiru. Uspio je u 90. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu Zelenika je odbranio jedan udarac, a Maglica je odbijenu loptu spremno dočekao i šutirao u mrežu za konačnih 2:2.

Ovu utakmicu obilježilo je udruživanje navijačkih grupa ova dva kluba, Bad Blue Boysa i Torcide, koji su zajedno ušli na istočnu tribinu i uzvikivali parole protiv Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravka Mamića. Utakmica je prošla bez incidenata.