Nogomet
0

Hrvatski kup: Dinamo petardom ispratio Hajduk sa Maksimira

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Duje Bonačić/Hajduk.hr
Foto: Arhiv/Duje Bonačić/Hajduk.hr
Nogometaši Dinama ostvarili su veliku prednost u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa savladavši ekipu Hajduka na Maksimiru 5:0. Revanš utakmica 18. decembra u Splitu trebala bi biti samo formalnost.

Dinamo je u 17. minuti poveo golom Šimunića koji je zatresao mrežu Hajduka nakon kornera. Tako je Dinamo na odmor otišao s prednošću 1:0. Zasluženo, jer su Modri bili bolji protivnik u prvih 45 minuta, dok su u nastavku dominirali.

Prednost Dinama iz prvog dijela udvostručio je Čop već na samom početku drugog poluvremena, pogodivši gol Hajduka u 48. minuti za 2:0. U 56. minuti je bilo već velikih 3:0. Soudani se probio kroz odbranu gostiju te prebacivši golmana pogodio prečku, nakon čega je loptu glavom u mrežu pospremio Fernandes.

No, zagrebački tim tu nije stao. U 63. minuti Soudani asistira Čopu koji postiže svoj drugi gol na utakmici za visokih 4:0. Tačku na i stavio je mladi Alen Halilović pogodivši za 5:0 u 81. minuti, samo tri minute nakon što je ušao u igru. Haliloviću je to bio prvi gol koji je postigao Hajduku. Splićani su susret završili sa desetoricom igrača na terenu jer je Bradarić u 86. minuti zaradio drugi žuti karton.

U timu Hajduka nastupili su bh. reprezentativac Avdija Vršajević i potencijalni Zmaj, Tino Sušić. Revanš susret je na rasporedu 18. decembra u Splitu, ali bi nakon večerašnjeg rezultata trebao biti samo formalnost.

Treba napomenuti da su navijači Dinama odlučili bojkotovati večerašnju utakmicu, a sa njima se solidarisala i Torcida, čijih je oko 2.000 članova napustilo tribine u 20. minuti utakmice.

Bad Blue Boysi su bojkotovali susret iz protesta zbog privođenja članova te navijačke grupe koje policija provodi posljednjih dana. BBB su poručili kako neće organizirano pratiti utakmicu poručivši svojim članovima da kupljene ulaznice proslijede Torcidi, čiji su članovi ubrzo uzvratili solidarnost navijačima Dinama.