Odlična forma
399

U Middlesbroughu hvale Bešića: Vodi nas ka Premiershipu, užitak ga je gledati

Klix.ba
Foto: gazettelive.co.uk
Foto: gazettelive.co.uk
Jedan od vodećih regionalnih portala u Engleskoj GazetteLive, a koji je baziran u Middlesbroughu, posvetio je poseban tekst o bosanskohercegovačkom reprezentativcu Muhamedu Bešiću. Bh. nogometaš je zadivio poklonike Boroa, tima koji je jučerašnjom pobjedom nad Millwallom osigurao nastup u play-offu za povratak u Premiership.

Boro je u 45. kolu Championshipa kod kuće rezultatom 2:0 pobijedio Millwall te tako kolo prije kraja osigurao nastup u play-offu za Premiership.

Boro, koji je prošle sezone ispao u Premiershipa, u play-offu će najvjerovatnije igrati dvomeč protiv Aston Ville, dok će se u drugom meču play-offa sastati Fulham ili Cardiff protiv Derbyja ili Prestona. Pobjednici tih okršaja igrat će finale play-offa na Wembleyju i tako riješiti pitanje trećeg putnika u Premiership.

Jedan od onih u kojima u Middlesbroughu vide najveće zasluge za uspjeh kakav je plasman u play-off je 25-godišnji Muhamed Bešić koji je u januaru kao posuđeni igrač Evertona stigao na stadion Riverside. Kod Bešića se vidi kvalitet igrača koji dolazi iz Premiershipa, tvrde u tekstu.

"Premierligaški kvalitet sjaji kada je Bešić na lopti. On je pomogao Middlesbroughu da se transformiše sredina tog tima, ali i sreća tog tima", stoji u uvodu teksta.

Bešić je od dolaska u Boro skupio 13 nastupa u Championshipu pri čemu je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Autor teksta Anthony Vickers ističe da se kod Bešića jasno primijeti čisti kvalitet koji ga razdvaja od ostatka ekipe.

"Mo Bešić. Čisti kvalitet. Premierligaški kvalitet. Zujeći bosanski krojač planova bio je za glavu i ramena iznad ostalih na terenu. Kada je na svom vrhuncu užitak ga je gledati", dodaje Vickers.

U nastavku teksta ističe se da se Bešić odlično uklopio u tim Tonyja Pulisa, a posebno se naglašava da je Bešić ujedno i upozorenje za Boro, jer činjenica da on nije njihov igrač, već igrač Evertona, pokazuje kakav kvalitet Boro treba ako želi u Premiership.

"Bešić je srce evolucije ovog tima koji je prošao put od lomljive ekipe do profesionalne pobjedničke mašine. Svojim pasovima, vrhunskim dodirom i sposobnošću da mijenja smjer i tempo igre donio je balans i tečnost sredini koja je bila monotona. Užitak ga je gledati tokom posljednjih sedmica, ali on nije samo slatkiš za oči, nego čovjek koji zna raditi i prljavi posao na terenu. Voli uklizavati, ne plaši se giganata. Ima temperament. Pitajte sudiju", stoji u tekstu u kojem se autor na kraju pita da li Boro može zadržati Bešića.