Wesley Sneijder
0

"U Ligi prvaka se igra bolji nogomet"

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Playmaker holandske reprezentacije Wesley Sneijder priključio se većini kritičara nogometa na Svjetskom prvenstvu priznavši da dosad nije vidio ništa naročito.

"Dosad favoriti nisu pokazali za što su sposobni. Samo je Njemačka impresionirala", rekao je Sneijder nastavivši:

"Svi se još uvijek privikavaju na posebne okolnosti, poput nove lopte ili visoke nadmorske visine, tako da će se sve bolji nogomet igrati kako turnir bude odmicao.

Lično uživam gledati na Svjetskom prvenstvu nepoznate reprezentacije, poput Novog Zelanda ili Sjeverne Koreje. Ipak, čovjeku ne treba puno da bi shvatio kako je nogomet koji se igra u Ligi prvaka bolji od nogometa na Svjetskom prvenstvu".

Sneijder je nakon toga prokomentirao igru svoje reprezentacije u prvom kolu (2-0 pobjeda protiv Danske), kao i izglede "oranjea" u nastavku prvenstva.

"Primio sam nekoliko SMS-poruka u kojim mi ljudi čestitaju na našoj igri i pobjedi protiv Danaca. Vidim da su mediji i navijači nezadovoljni onim što smo pokazali, no to nije bitno. Gleda se rezultat. Uostalom, na Evropskom smo prvenstvu prije dvije godine u prvim dvjema utakmicama deklasirali Italiju (3-0) i Francusku (4-1). Od nas se očekivala borba za titulu, a onda smo razočaravajuće ispali u četvrtfinalu od Rusa (3-1). Nakon dviju uvodnih pobjeda utonuli smo tada u euforiju".

"Znamo šta se od nas očekuje i znamo da možemo puno bolje. No, ne mogu se sjetiti velikog takmičenja na kojem je jedna ekipa odigrala fantastično svih šest ili sedam utakmica".