Wesley Sneijder
0

"Holandija cilja na naslov svjetskog prvaka"

Totalsport
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Interov playmaker Wesley Sneijder najavljuje da će njegova reprezentacija Holandije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici nastupiti s velikim ambicijama.

U najavama Svjetskog prvenstva, gotovo da ne postoji protagonist koji o grupi svoje selekcije, koja god bila, neće govoriti kao o ''vrlo teškoj i zahtjevnoj''. Izuzetak nije ni Sneijder, čija će Holandija proboj u nokaut-fazu tražiti u grupi s Kamerunom, Danskom i Japanom.

"Radi se o istinski teškoj skupini. Sve ekipe imaju potpuno različit stil nogometa, ali naša je prednost što ih sve jako dobro poznajemo", kaže Sneijder.

"Vjerujem da ćemo proći grupu, a onda ćemo dalje razmišljati samo od jedne utakmice do druge. Nadam se da će nas malo pomaziti i sreća, to je također faktor na koji se morate osloniti na velikim takmičenjima. Nadam se da ću ponijeti epitet ključnog igrača u svojoj reprezentaciji. Unutar naše selekcije, svi imamo istu želju i zajednički cilj - osvojiti Svjetsko prvenstvo".

Na kraju je ponudio i vlastite favorite. Dakako, osim Holandije.

"Na mojoj listi su evropski prvak Španija, Brazil, Njemačka, branitelj naslova Italija, Argentina i Engleska", zaključio je Sneijder.