Italija
0

U Juventusu vanredni sastanak sa pitanjem "kako dalje?"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izuzetno slabi rezultati Juventusa nagnali su čelništvo kluba da u nastavku ponedjeljka organizuju vanredni sastanak gdje će na dnevnom redu biti samo pitanje: kako dalje?
Torinska ekipa je skupila pet poraza u zadnjih šest nastupa (Serie A i Liga prvaka), a kap koja je očigledno prelila čašu bio je nedjeljni poraz u 17. kolu talijanskog prvenstva kada je Catania pobjedom 2-1 uzela sva tri boda s njihovog stadiona.

Ciro Ferrara, 42-godišnja igračka legenda kluba, je krajem prošle sezone preuzeo trenersku klupu Juventusa od Ranierija, ali se vrlo brzo i sam našao u problemima, te gleda otkazu u oči, iako je predsjednik Jean-Claude Blanc izjavio: "Vjerujemo i dalje u Ferraru i ovdje je došao kako bi sagradio tim."

No, Corriere dello Sport navodi da nisu svi zaštitnički orijentisani spram Ferrare, te da bi sastanak mogao donijeti i drugačiji scenarij, odnosno otkaz treneru Ferreri.

Podsjetimo da je Juventus ispao u grupi A Lige prvaka, te će na proljeće igrati u šesnaestini finala Evropske lige, dok u prvenstvu zaostaju čak devet bodova za vodećim Interom. Prvenstveno gledano, to je najgori start Juventusa u zadnjih jedanaest sezona.