Nogomet
0

U januaru Mata odlazi u PSG za 41 milion eura?

Totalsport
Juan Mata (Foto: AFP)
Juan Mata (Foto: AFP)
Otkada Jose Mourinho vratio na Stamford Bridge na trenersku poziciju 25-godišnji špansi nogometaš Juan Mata preselio je na klupu.

U prošloj je sezoni Mata bio najbolji igrač londonske ekipe, no pod Mourinhom je preselio na klupu za rezerve te rijetko dobiva priliku na travnjaku pokazati što zna. Igrao je tokom ove sedmice utakmicu Capital One kupa kod Arsenala (pobjeda Chelseaja 2-0) u kojoj je i postigao pogodak.

Nezadovoljstvo Mate, kao i njegov loš status u klubu, potaknuli su mnoge klubove da tokom ljeta pokušaju kupiti Španca. No, Chelsea je odbijao prodati Matu u neki konkurentni klub iz Premier lige, veće je osluškivao ima li zainteresiranih, s pravom cijenom, iz ostatka Evrope.

Ovih se dana piše kako se neko takav i pojavio. Francuski prvak Paris St. Germain je navodno ponudio, a Chelsea prihvatio, ponudu od 41 milion eura za Matu, a transfer bi trebao biti realiziran tijekom januara iduće godine.

Službenih izjava još nema, a s obzirom da se Mata počeo bojati kako bi mogao čak ostati i bez Svjetskog prvenstva u Brazilu (zbog neigranja) odlazak iz Chelseaja se čini kao jedini logičan slijed događaja.