Nogomet
0

Chelsea odbija ponude za Matu, traži 35 miliona funti

Totalsport
Juan Mata (Foto: AFP)
Juan Mata (Foto: AFP)
Prije tek nekoliko dana trener nogometaša Chelseaja Jose Mourinho je jasno i glasno poručio kako ne postoji nikakva šansa da Španac Juan Mata napusti Stamford Bridge.

"Nema šanse da Mata napusti klub. Ne igra jer je ovoga ljeta imao malo odmora zbog Kupa konfederacija i jer je većinu priprema bio povrijeđen. Počeo je trenirati s ostatkom tima nekoliko dana prije prve prvenstvene utakmice i dobio je određenu minutažu", rekao je tada Mourinho, no izgleda da situacija u vezi odličnog veznjaka i nije baš takva.

U posljednjim satima prijelaznog roka krenule su stizati ponude za Matu. Liverpool se prvi javio, te je ponudio 15 miliona engleskih funti. Arsenal je bio izdašniji, nudio je 25 miliona, ali su obje ponude odbijene.

No, ne zato što je klub stava da Mata nije na prodaju, već traži 35 miliona. Sada treba vidjeti hoće li netko udovoljiti željama Chelseaja ili će možda stav aktuelnog pobjednika Evropske lige popustiti.

Mata, najbolji igrač Chelseaja (prema izboru navijača) zabilježio je u prošloj sezoni čak 18 pogodaka i 34 asistencije u svim takmičenjima.