Nogomet
0

U Interu tvrde da nisu željeli Kaku i Ronaldinha

Totalsport
Kaka (Foto: AP)
Kaka (Foto: AP)
Ako je vjerovati riječima Interova sportskog direktora, aktuelni evropski i svjetski klupski prvak ni u jednom trenutku nije se bavio mišlju dovođenja Kake.

Isto vrijedi i u slučaju Ronaldinha, tvrdi Marco Branca koji dodaje i da je Inter svoje u januarskom prijelaznom roku nogometaša već obavio.

Andrea Ranocchia službeno je predstavljen kao pojačanje u odbrambenom redu talijanskih prvaka, a tu je pres-konferenciju Branca iskoristio da kaže sljedeće:

"Ni u jednom trenutku nismo pomišljali na dovođenje Kake. Što se špekuliranja oko Ronaldinhovog dolaska tiče, riječ je o medijskom popunjavanju praznog prostora. Dovesti ga nije nam ni palo na pamet."

"Zanimljiv nam je Alexis Sanchez, ali ne samo nama. Mnogo je klubova za njega zainteresirano. Osim toga, u junu započinjemo sa strategijom dovođenja novih igrača, za sada smo gotovi", dodao je.

Što se Kake tiče, podsjetimo da je brazilski playmaker u redovima Real Madrida Kaka odigrao u ponedjeljak u sklopu 17. kola španskog nogometnog prvenstva protiv Getafea svoju prvu utakmicu nakon više od šest mjeseci zbog teške povrede lijevog koljena. Duže ga se vrijeme spominjalo kao moguće pojačanje Intera, međutim, očito bez pravog razloga.

Ronaldinho, pak, i dalje traži klub u kojem će nastaviti karijeru po odlasku iz Milana. U "igri" su Gremio, Flamengo, Blackburn...