Nogomet
0

Interove želje su Leonardo i Kaka

Totalsport
Rafael Benitez već se nalazi u Interovim knjigama historije u kojima klupska uprava okreće novi list u potrazi za trenerom koji će ga zamijeniti.

I dalje se kao najizgledniji kandidat za tu poziciju spominje prošlosezonski strateg Milanove nogometne ekipe, Brazilac Leonardo, dok je opcija B, ako je vjerovati talijanskim medijima, klupska legenda, bivši golman Walter Zenga.

Uz potvrdu tih vijesti u medijima se pojavila i informacija prema kojoj, ostvare li se prognoze, neće Leonardo biti jedini koji redove gradskog rivala mijenja za aktuelnog talijanskog, evropskog i svjetskog klupskog prvaka. Naime, u kontekst januarskih pojačanja stavljen je Kaka, nogometaš koji je za Milan igrao od 2003. do 2009. godine i koji je u tom dresu doživio zvjezdane trenutke svoje karijere poput onog 2007., kada je proglašen najboljim nogometašem svijeta.

Kaka je od 2009. godine član Realove ekipe za koju u ovoj sezoni zbog povrede nije nastupio i kojeg trener te ekipe Jose Mourinho oslovljava kao najkvalitetnije moguće pojačanje svog kluba za nastavak sezone. Upitna stoga postaje mogućnost realizacije transfera Kake u Inter koji je, tvrde isti izvori, spreman u suprotnom smjeru poslati Douglasa Maicona. Dotični, pak, nije na nivou prošlosezonskih igara, a još je u ljetnim mjesecima na sav glas izražavao želju da ponovno zaigra pod Mourinhovim vodstvom.