Nogomet
45

U Haifi još uvijek nema navijačke atmosfere, Zmajevi odmaraju u hotelu

Piše: D. Bošnjak
Hotel u kojem borave bh. reprezentativci (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras u Haifi igra utakmicu protiv Izraela u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Zmajevi će dan provesti u hotelu, a onda će se u večernjim satima zaputiti na stadion Sammy Ofer.

Bh. državni tim je sinoć odradio posljednji trening pred važnu utakmicu s Izraelom te će danas pokušati doći do prijeko potrebne pobjede. Naši igrači će dan provesti u hotelu Crowne Plaza, gdje je smješten i manji broj bh. navijača.

Oni su u razgovoru za ekipu portala Klix.ba u Haifi izrazili uvjerenje da njihovi ljubimci večeras osvajaju puni plijen.

"Reprezentaciju pratim na svim gostovanjima zajedno sa svojim suprugom, koji ide i u Zenicu. Što se tiče večerašnje utakmice, vjerujem da ćemo pobijediti, a strijelci bi mogli biti Miralem Pjanić, Senad Lulić i Izet Hajrović" izjavila je Besima Mešan iz Osla.

Njen suprug reprezentaciju prati i na domaćem i na gostujućim terenima. Također je uvjeren u sigurnu pobjedu Zmajeva.

"Pratim svaku zvaničnu utakmicu reprezentacije BiH, a bio sam i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Očekujem našu pobjedu rezultatom 3:1. Povrede jesu problem, ali smo mi pokazali da smo uajjači u teškim trenucima. Sjećam se utakmice u Oslu kada smo pobijedili Norvešku. Vjerujem u naše momke, posebno nakon utakmice u Zenici protiv Belgije. To je najbolja utakmica koju sam ikad gledao. Naši Zmajevi imaju snage za pobjedu, ali nam treba malo sreće. Ako ne daj Bože igubimo, to neće biti kraj, jer do kraja kvalifikacija ima još dosta utakmica i svašta se može dogoditi. Ipak, ubijeđen sma da nećemo izgubiti. Protiv Kipra nam se dogodio peh. U ovoj grupi ne vidim nekog ko nas može pobijediti", rekao nam je Dževad Mešan, koji je sa suprugom i prijateljima odsjeo u hotelu u kojem se nalaze i naši reprezentativci.

Inače, na ulicama Haife još uvijek nema sportske atmosfere ni navijača. Dolazak naših navijača iz Tel Aviva i Jeruzalema se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20:45 sati po našem vremenu. Sigurno je da će u Haifi biti preduzete jake mjere sigurnosti s obzirom da su pripreme oko stadiona Sammy Ofer počele jučer.

Iz razgovora s lokalnim stanovnicima smo stekli uvjerenja da i nisu pretjerano zainteresirani za nogomet. Dvije pripadnice izraelske vojske koje smo sreli večerašnju utakmicu neće gledati zbog dužnosti koje imaju u bazi.