Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nekad bilo :D
pa kako mogu kriviti veleza i zelju (mada nije da nisu prodali) kada sloboda NIJE CENTAR presla cijelu utakmicu nije uputila udarac na gol igrali kao da su prodali utakmicu ... po zasluzi su ispali ... @? nije hijoroglifi vec hijeroglifi treba biti pismen pa znati i te \"hijeroglife\"
Taj 25.05.1981. je po mnogo chemu preodredjen za osvajanje kupa Marshala. Tada je na Marakani bilo pa sigurno 10-ak hiljada Mostarlaca, na celu s Nedjom Babovicem. A na terenu Mara,Sisc, Mulahasanovic..., a naprijed Baka, Okuka, Vaha, Skocajic, Vukoje....Ne jednostavno neke se stvari ne smiju zaboraviti, i uvijek se moraju spominjati, U pomen onima kojih nema, a koji su dali veliki obol ovom ogromnom uspjehu, kao sto je pokojni Jole Musa, te veliki Milos Miltinovic. Velez je jednostavno institucija, i sve ono sto mu sad inputiraju ne smije i nece okrznuti Velezovu prebogatu proslost....
sto ne objavite clanak o velezu kako je prodao utakmicu s goskom ikako im se stimalo da udju u prvu ligu u kaknju
bilo pa prošlo.Niti je velež onako dobar kakav je bio,a ni željo,a tito je umro.Sve se poklopili
Necemo Vlaske novine po nasim stranicama necemo Cerilicu -- smrt Cerilici gdje vi zivite cobani koliko smo bili ugrozeni prije a i sada necemo Cerilicu .
Dobro se zna da je Njeguš prodao utakmicu Veležu. To je istina, gospodo.
Svi se sjecamo kada je igrac Predrag Juric dao gol protiv Slobode ( to je bilo posljednje kolo tadasnje lige, cini mi se sezona 85/86). Onako sa 25-ak metara raspalio po lopti koja je usla u raslje gola. On se uhvatio za glavu, sve je bilo ocito, utakmica je bila namjestena. Tada je Sloboda pobijedila i za 1 bod izbjegla ispadanje iz lige. Molim hejtere da ne komentarisu, nemate argumente da raspravljate. Hvala. ;)
alaj lažu cela hercegovina samo Zrinja 1:6 0:5
ZAtuzla88: E pa tuzlak sve se vraca sve se placa . Velez je trebao biti prvak Jugoslavije 1988 ali Sloboda prodade bodove pa Zvezda osvoji prvenstvo.
@Србин Ti si bolestan covjece. Idi se lijeci. A cirilica je moje pismo isto k\'o i tvoje. Kao i Bosna i Hercegovina. Samo sto je od nas dvoje samo ti i negiras.
Добро потурице знају ко су и шта су били. На попису из 1512 године у Босни (осим Доњи Краји) било је свега 16% исламизованог становништва. Ћирилица је по Уставу писмо народа БиХ. Видим да знате читати (мислим на писмене, неписменима писмо и не треба), док величате Вележ кога је тада водио Србин. Видите, ништа без Србина, нити ова домовина може да постоји ако није и Србинова.
Ko ne poznaje svoju istoriju taj nema buducnosti. Ovo je bila tekma za pamcenja. Ko dijete je se sjecam i suza oca mi rahmetli kad je Zeljo primio 3 gol. Za ovaj kup se je \"ginulo\" na terenu vise nego za titulu prvaka Jugoslavije. Velez ga uze 2 puta u svojoj istoriji, Zeljo nazalost nijednom.
....bolan briga sta se desavalo u jednoj sportskoj utakmici prije 31 godinu. Sta je to Velez napravio poslije 81.. Ustvari, bitnije je gdje to Velez danas. Gdje su nasi klubovi. Gdje nam je drustvo danas?! Cemu bolan raspirivanje ove bespotrebne nostalgije...
Kako je lijepo ponovo vidjeti ove slike... Bosna je bila i uvijek će i biti srpska :)))
a danas nasi bhalijanderi ucestvuju u spletkama i mesetarenjima i za sitne se pare prodaju gabelanskim seljacima. eeeee na sta spadosmo.
Stvarno ste mi nejasni vi i vama slicni. Jeli to Zeljo trebao da igra za Slobodu mozda i da im on izbori opstanak u ligi!? Zelji je to bila nebitna utakmica i vjerovatno je probavao druge igrace, zaboli Zelju sto se leotar ili Sloboda bori za opstanak, to nije Zeljina stvar. Sloboda je sama odlucivala o svojoj sudbini igravsi u zadnjem kolu direktan mec za ostanak u ligi. Uzasno su odigrali jer je Slavija imala crveni pri rezultatu 0:0 i oni to nisu uspjeli iskoristiti. Iako ih je poraz od jednog gola razlike ostavljao u ligi oni su uspjeli izgubili 2:0! Po mom misljenju, Slobodu je prodao Velez koji je bukvalno dao vec ispalom GOSK-u tri boda jer je utakmica ocigledno bila namjestena a i da nije Velez nije smio izgubiti pri vodstvu 1:0 (72\' Okic S.) 1:2 (80\' Helvida A., 81\' Grgic M.) ni sa drugom postavom na domacem terenu protiv onako loseg GOSK-a, mada je i Velezu to bila nebita utakmica! Prema tome sami ste krivi! Licno, pravo mi je krivo sto se tako desilo. Pozdrav iz rajvoSa!