|

U Centru razočarani istupom FK Sarajevo: Tek su u junu ponudili 100.000 eura

U Centru razočarani istupom FK Sarajevo: Tek su u junu ponudili 100.000 eura
37
N. K.
25.7.2019. u 16:26
86
komentara
37

dijeljenja
U Centru razočarani istupom FK Sarajevo: Tek su u junu ponudili 100.000 eura Foto: H. M./Klix.ba
Povodom posljednjih dešavanja, a u vezi nemogućnosti da FK Sarajevo utakmicu trećeg pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu odigra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", Javna ustanova “Centar za sport i rekreaciju”, koja upravlja stadionom i čiji je osnivač Općina Centar, izdala je saopštenje u kojem izražava razočarenja medijskim istupima predstavnika FK Sarajevo koji su korisnici stadiona i sa kojima su, kako navode, do sada imali korektnu saradnju.
"Prvenstveno želimo da istaknemo da JU 'Centar za sport i rekreaciju' i Općina Centar kroz smanjenu cijenu zakupa termina na terenima Koševa direktno podržavaju FK Sarajevo već godinama. Konkretno, FK Sarajevo umjesto 430.000 KM, koliko iznosi komercijalna cijena zakupa termina, uplaćuje 86.000 KM što znači da JU 'Centar za sport i rekreaciju' i Općina Centar na godišnjem nivou samo kroz ovu aktivnost FK Sarajevo pomažu sa otprilike 350.000 KM. Kada to pomnožimo s godinama korištenja dobijemo višemilionske iznose kojima je ova lokalna zajednica, što direktno, što putem JU 'Centar za sport i rekreaciju', podržala FK Sarajevo", navodi se u saopštenju.

Iz Općine Centar ističu da su u posljednje dvije godine u modernizaciju stadiona uložili 1.300.000 KM i ta sredstva su utrošena na uspostavu centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, pojačanje reflektorske rasvjete, postavljanje novog semafora, ugradnju novih stolica u VIP loži, sanaciju službenog ulaza.

Realizacijom navedenih projekata, kako dodaju iz JU “Centar za sport i rekreaciju”, nije obustavljena daljnja modernizacija te su u planu novi projekti poput zagrijavanja terena, elektronskih čitača karata, natkrivanja press tribine i osposobljavanja prostorije za press konferencije."Kada su u pitanju tvrdnje direktorice Buljubašić ističemo da je FK Sarajevo tek na sastanku 26. juna ove godine ponudio sredstva u iznosu od 100.000 eura, ali koja ne bi bila uložena nego bi bila uplaćena unaprijed kao zakupnina. Već tad je bilo izvjesno da se evropske utakmice neće održavati na Stadionu 'Asim Ferhatović Hase'. Općina Centar i JU 'Centar za sport i rekreaciju' kada je u pitanju stadion realizuju aktivnosti u dva pravca. Općina Centar je bila spremna učestvovati u ulaganjima u stadion u iznosu od 1 milion KM kako bi se stekli uslovi za odigravanje evropskih utakmica, međutim da bi se to omogućilo potrebna su bila ulaganja u iznosu od najmanje 1,7 milion KM. Pored navedenog Općina Centar traži partnera na međunarodnom nivou za rekonstrukciju stadiona", navodi se u saopćenju.

Na kraju ističu da im je želja da FK Sarajevo igra svoje utakmice na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”, ali i da nogometna reprezentacija BiH domaće utakmice igra u glavnom gradu i na olimpijskom stadionu. Također, očekuju pomoć ostalih nivoa vlasti.
Prijavi grešku


Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...