Nezadovoljni suđenjem
41

U Barceloni bijesni uoči duela s Realom: Vidio je on prekršaj, ali nije želio dosuditi

F. Z.
Foto: Twitter/Gerard Pique
Foto: Twitter/Gerard Pique
Barcelona je sinoć u utakmici 16. kola španske La Lige gostovala u San Sebastianu kod Real Sociedada, a susret je završen bez pobjednika rezultatom 2:2.

Domaćin je poveo pogotkom Oyarzabala s bijele tačke u 12. minuti susreta. Jedanaesterac je skrivio Busquets. Izjednčio je Griezmann nakon asistencije Suareza u 38. minuti. Gosti su do preokreta došli pogotkom Suareza u 49. minuti, a konačnih 2:2 postavio je Isak.

Međutim, ono što se desilo u završnici susreta obilježilo je duel na Anoeti. Nakon jednog duela u šesnaestercu domaćih pao je Pique, a sudija nije pokazao na bijelu tačku. Nije se oglasio ni VAR, a u Barceloni su bili bijesni nakon utakmice. Prije svega jer je nakon sličnog prekršaja dosuđen jedanaesterac za Real Sociedad.

[TWITTER]1206032828452003840[/TWITTER]

"Ako je ljestvicu postavio nisko nakon što je dosudio prvi jedanaesterac, onda je morao dosuditi i onaj na Piqueu. VAR se također nije oglasio. Mislim da je sudija vidio prekršaj, ali nije ga dosudio. Ne znam zašto se nije oglasio VAR, ne žele objasniti", rekao je nakon utakmice Busquets.

Navodno će pismo predsjedniku Nogometnog saveza Španije Luisu Rubialesu poslati i predsjednik Barcelone Josep Maria Bertomeu. Iz Barcelone traže odgovor na pitanje zašto se VAR nije oglasio.

Atmosfera je posebno užarena zbog toga što nas već u srijedu očekuje El Clasico na Camp Nou stadionu. Real Madrid ima bod manje, ali i utakmicu manje, a u slučaju pobjede večeras na Mestalli protiv Valencije Kraljevi bi preuzeli vrh tabele.