Velika vijest za njih
45

U Atleticu slave ispadanje Barcelone iz Lige prvaka, imaju 50 miliona razloga za to

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Atletica su ispali u četvrtfinalu Lige prvaka od Borussije Dortmund s ukupnih 5:4, no satisfakciju i pravi razlog za slavlje su dobili nakon što su čuli da je Barcelona ispala od PSG-a s ukupnih 6:4.

Naime, ispadanjem Barcelone Atletico se plasirao na Svjetsko klupsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u sjedinjenim Američkim državama, a samo učešće na njemu donijet će madridskom klubu 50 miliona eura.

Svjetsko klupsko prvenstvo će promijeniti dosadašnji format, a na takmičenju od 15. juna do 13. jula će učestvovati 32 ekipe podijeljene u osam grupa po četiri tima, a po dvije najbolje iz svake grupe prolaze dalje.

UEFA će dati ukupno 12 klubova, a Atletico bi ispao u slučaju da ispadne od Borussije u četvrtfinalu, a da Barcelona osvoji takmičenje.

Atletico je ispao, ali je ispala i Barcelona, te se madridski klub plasirao na Svjetsko klupsko prvenstvo i dobio minimum 50 miliona eura zbog toga.

Za sada su sigurni učesnici još i Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund i Juventus, a čeka se još ko će biti pobjednik Lige prvaka.

Ukoliko Arsenal osvoji Ligu prvaka, on će se plasirati na Svjetsko klupsko prvenstvo, a u slučaju da neko drugi slavi, plasirat će se Salzburg na osnovu rankinga ekipa u posljednje četiri sezone.