Nogomet
13

Tvrde najugledniji otočki mediji: Mourinho preuzima United

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Dugo se špekuliše, mnogi su pisali i najavljivali, ali kada vijest o prelasku Josea Mourinha (53) u Manchester United potvrde BBC i Sky Sports, onda su nedoumice minimalne.

"Jose Mourinho će postati novi trener Manchester Uniteda, a pregovori će se održati početkom sedmice", piše Sky Sports.

"Manchester United će imenovati Mourinha na mjesto trenera", tvrdi BBC Sport.

Preko 250 miliona funti, dovođenje i prodavanje igrača poput Radamela Falcaoa i Angela Di Marije, osvajanje samo jednog trofeja i plasman u Evropsku ligu umjesto u Ligu prvaka, malo su za United. Premalo su za Louisa Van Gaala. Ovaj 64-godišnji Holanđanin je, kako stvari stoje, osvajanjem FA Cupa osvojio prvi i posljednji trofej kao trener Crvenih đavola.

Izvori Sky Sportsa navode da će Mourinhov agent Jorge Mendes narednog utorka sitići iz Kine u Englesku kako bi završio prelazak njegovog klijenta na Old Trafford.

Mourinhov posljednji posao bila je klupa Chelseaja s kojim je u sezoni 2014/15. osvojio Capital One Cup i Premiership, ali je katastrofalno otvorio ovu sezonu i dobio je otkaz u decembru.

Sjajni Portugalac u svojoj trenerskoj karijeri, među ostalim, tri puta je osvojio Premiership, jednom Primeru, dva puta Seriju A i po jednom Ligu prvaka sa Portom i Interom.

Mourinha u narednoj sezoni neće biti u Ligi prvaka, jer je United izborio plasman u Evropsku ligu.

Jurgen Klopp u Liverpoolu, Antonio Conte u Chelseaju, Arsene Wenger u Arsenalu i, ono najinteresantnije, Jose Mourinho u Manchester Unitedu i Pep Guardiola u Manchester Cityju. Slijedi uzbudljiva sezona...