Svojski se potrudio
1

VIDEO / TV-reporter učinio baš sve da Beniteza informiše da nije omiljen

Totalsport
U TV-intervjuu nakon utakmice Chelseaja i Manchester Cityja na Stamford Bridgeu (0-0), reporter Geoff Shreeves svojski se potrudio uvjeriti Rafaela Beniteza da ga navijači Chelseaja ne mogu podnijeti.

Dok je bio menadžer Liverpoola, Benitez je izjavio kako nikada ne bi mogao voditi Chelsea. No, opaska kako Chelseajevi navijači uopće ne znaju navijati nego samo mašu sa zastavicama vjerovatno se još više urezala u pamćenje fanova kluba sa Stamfrod Bridgea.

Stoga su navijači bili vrlo ljuti prije nekoliko dana kada su saznali da je vlasnik Roman Abramovič smijenio Roberta Di Mattea, te na njegovo mjesto postavio Rafaela Beniteza s kojim je klub potpisao ugovor samo do kraja ove sezone.

Debi španskog stručnjaka, u nedjeljnom remiju protiv aktuelnog prvaka Manchester Cityja, protekao je u znaku navijačkih protesta zbog Benitezovog dolaska. Navijači su mu zviždali i porukama na transparentima poput "Rafa van" dodatno mu zagorčali život. Doduše, Benitez to nije želio priznati pravdajući se "da je bio fokusiran samo na utakmicu".

No, mora se priznati da je TV-reporter Geoff Shreeves bio vrlo ustrajan kako bi ga "informisao" da je neomiljena osoba među navijačima Chelseaja.

"Prije utakmice ste rekli da možda nećete biti baš najtoplije dočekani. No, zapravo vas je publika dočekala apsolutno grozno. Cijeli stadion vam je zviždao. Kako ste se osjećali?", pitao je reporter.

"Garantujem vam da ne slušam publiku za vrijeme utakmice jer sam potpuno usredotočen na utakmicu. Ne znam jesu li nešto vikali ili nisu. Za mene je najvažnija bila ekipa i njena predstava na terenu", odgovorio je Benitez.

"Razumijem da ste fokusirani na utakmicu. No, čak i ako niste čuli, mogu vam ja reći. Baš svi navijači su vam zviždali i skandirali 'ne želimo te ovdje'. Hoće li vam biti teško okrenuti publiku na svoju stranu?", pitao je novinar, na šta je Benitez, uz kiseli osmijeh, rekao: "Pričekajmo i vidjet ćemo šta će se dogoditi".

Međutim, reporter nije odustajao: "Ali, ozbiljno, koliki je to problem za jednog menadžera kada mu svi navijači njegovog kluba zvižde?"

"Ponavljam vam, iskreno, nisam slušao publiku. Samo sam se skoncentrisao na utakmicu. Mogli ste vidjeti i govor mog tijela. Fokusirao sam se na instrukcije mojim igračima i to je sve."

"Dobro, ali sada kada sam vas obavijestio o reakciji navijača, što možete učiniti da okrenete situaciju u svoju korist?", želio je znati reporter, a njegov sagovornik je kazao: "Nastaviti svoj rad na terenu zajedno s igračima, pripremiti se za sljedeću utakmicu i nastojati pobijediti u njoj."

Na kraju je na pitanje može li reći da je uživao danas španski stručnjak izjavio: "Ne, jer nismo uspjeli pobijediti. No, čuo sam reakcije mojih igrača i svidjele su mi se"