Na utakmici sa Man. Cityjem
0

Benitez: Uvrede nisam čuo, bio sam koncentrisan na svoj tim

Totalsport
Rafael Benitez
Rafael Benitez
Nakon što je debitirao na klupi Chelseaja remijem (bez golova) protiv aktuelnog prvaka Manchester Cityja u sklopu 13. kola engleske Premierlige, španski nogometni strateg Rafael Benitez bio je uglavnom zadovoljan.

Beniteza, bivšeg menadžera Liverpoola, domaći su navijači dočekali kao neprijatelja broj jedan u zemlji, no to mu uopće nije zasmetalo, odnosno uvrede, navodno, nije ni čuo.

"Garantujem vam da sam bio toliko fokusiran na utakmicu da nisam uopće slušao publiku. Ne znam što su mi govorili, a za mene je danas jedino bilo bitno da ekipa dobro odradi svoj posao na travnjaku. Vidjeli ste me uz aut-liniju. Bio sam pozitivan i samo sam htio dati korisne savjete svojim momcima, a ne slušati šta s tribina uzvikuju", rekao je Benitez za Sky Sports.

Susret je završio 0-0 i to bez pravih prilika za pogodak. Špankom treneru to nije previše zasmetalo u debiju.

"Bila je to teška utakmica protiv jako dobrog protivnika. No, s obzirom da sam tek ove sedmice upoznao momke i da smo tek počeli raditi na nekim stvarima u igri, mislim da je ovo pozitivan rezultat za nas. Najbitnije je da je moja ekipa pokazala timski duh i mentalnu snagu da se bori do posljednje sekunde utakmice", zaključio je Benitez.

Podsjetimo, Španac je na klupi Chelseaja, nakon neugodnog poraza u Torinu od Juventusa u sklopu 5. kola Lige prvaka, naslijedio Roberta Di Mattea, koji je na kraju prošle sezone ekipu odveo do prvog naslova prvaka Evrope.