Nogomet
0

Tuzlak Mario Lamešić trener u Arsenalovom kampu u Dubaiju

Piše: D. Brkić
Nekadašnji mladi reprezentativac BiH, nogometaš koji je stasao u tuzlanskoj Slobodi, Mario Lamešić, već dva mjeseca radi kao trener u Arsenalovom kampu u Dubaiju.

Kaže kako je privilegija raditi u školi jednog evropskog velikana kakav je Arsenal, a uskoro se vraća u BiH jer će uslijediti pauza u radu kampa zbog velikih vrućina.

"Nakon što sam raskinuo saradnju sa svojim posljednjim klubom odlučio sam upisati Trenersku akademiju u Zagrebu, koju sam uspješno završio i dobio UEFA B licencu. Uslijedio je poziv mog prijatelja, koji je već radio u Arsenalovoj nogometnoj akademiji, i ja sam spakovao stvari i otišao u Dubai", kaže Lamešić.

Svoj prvi trenerski posao započeo je u velikom Arsenalu, a kaže kako se nije odrekao ni igračke karijere.

"Ponosan sam što sam prvi posao dobio u Arsenalu. Dva mjeseca radim s uzrastom od 5 do 18 godina, a vidjet ćemo šta će se događati nakon pauze. Nisam rekao zbogom aktivnom igranju, ali sam odlučio nastaviti školovanje kako bih dobio UEFA A licencu. Inače, u Arsenalovoj nogometnoj akademiji rade treneri iz Rumunije, Engleske, Irana... Vođa akademije je Ian Salley, nekadašnji igrač Arsenala", rekao je Lamešić za Klix.ba.

Lamešić je karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi, potom je igrao za Hrvatski dragovoljac, Belu Krajinu, Usti nad Labem, OFI, Zrinjski...