Javna tribina u BKC-u
54

Tuzla: Osniva se udruženje "Crveno – crni prijatelji"

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Drugi februar mogao bi biti historijski dan za FK Slobodu, jer su navijači i simpatizeri kluba pokrenuli inicijativu o formiranju udruženja "Crveno – crni prijatelji".

Na javnoj tribini koja je održana u BKC-u Tuzla naznačeno je kako je FK Sloboda dotakla dno dna. Uslijedile su konstruktivne diskusije, a na koncu je formiran inicijativni odbor koji će do naredne subote iščitati statut. Inače, za pet minuta je prikupljeno 300 KM kako bi se udruženje registrovalo, a želja je da se u budućnosti iz dana u dan povećava broj članova udruženja.

Inicijativu je podržao i Azmir Husić, kandidat za predsjednika upravnog odbora, koji je u nekoliko navrata apostrofirao kako je Sloboda dotakla dno i da se napokon mora krenuti ka svjetlijoj budućnosti. Za njega je nepojmljivo da Škola fudbala Sloboda godišnje inkasira mršavih 2.000 KM, a naveo je kako Škola fudbala Sloga iz Simin Hana ima prihode od 9.000 KM iako ima upola jeftiniju članarinu.

Diskutanti su se složili kako Slobodi treba pomoći, a kroz udruženje bi se prikupljala sredstva za normalan rad kluba. "Moja majka je spremna od penzije svakog mjeseca izdvajati 1 KM. Siguran sam kako bi mogli imati 20.000 članova", kazao je Miralem Suman jedan od najstarijih navijača Slobode.

Iskreni simpatizeri išli su s konkretnim prijedlozima, pogotovo iz oblasti marketinga, a zaključeno je kako Sloboda iz sadašnje situacije mora izaći jača nego ikad. Ukoliko se zamisli s današnje javne tribine sprovedu u djelo za Slobodu će bez sumnje doći bolja vremena, a Tuzla će imati ponovo klub i navijače s kojima se može ponositi.