Crni oblaci nad Tušnjem
0

Mersed Kovačević podnio ostavku, igrači odlaze

Piše: D. Brkić
Mersed Kovačević
Mersed Kovačević
Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle je u nesumnjivo najtežem položaju od svog osnivanja davne 1919. godine. Klub koji je preživio dva rata i četiri društvena uređenja, ovih dana vodi svoju najtežu bitku za opstanak. Podsjetimo, 23. maja prošle godine Sloboda je poslije 43 godine ispala u niži rang takmičenja. Očekivalo se da će ta nevolja ujediniti ljude u Tuzli, ali...

Poslije jesenje polusezone u Prvoj ligi FBiH, plasmana na peto mjesto, Sloboda je ponovo na prekretnici.

Ostavku na dužnost predsjednika Upravnog odbora jutros je podnio Mersed Kovačević, dok su oba kapitena iz jesenje polusezone, Staniša Nikolić i Adnan Jahić, napustili Tušanj. Još desetak fudbalera je diglo sidro iz Rudarske 2, a ako ne bude radikalnih zaokreta u februaru Sloboda će se sasvim sigurno boriti za opstanak u Prvoj ligi FBiH.

"Nije realizovan dogovor sa Općinom Tuzla i Tuzlanskim kantonom. Obećana nam je izdašnija finansijska pomoć, ali je sve ostalo na 7.500 KM mjesečno, koje dobijamo od općine. Od Vlade TK nismo dobili ni feninga. Ovako ne može dalje, jer nama za normalno funkcionisanje treba 30.000 KM mjesečno, a ako hoćemo u Premijer ligu BiH 50.000 KM. Zbog tih činjenica sam predsjedniku Skupštine Mirsadu Muhamremagiću dostavio ostavku, a na njima je da se očituju šta i kako dalje", kazao je za Klix.ba Mersed Kovačević.

Trener Denis Sadiković je, također, ni na nebu ni na zemlji. Svaki trening mu nedostaje po jedan igrač.

"Jutros nije bilo Adnana Jahića, koji se nije ni javio da odlazi. Na treninge ne dolazi Muamer Nezić, jer mu ne možemo platiti putne troškove od Gradačca do Tuzle. Već su nas napustili Cerić, Jusufović, Pejić, Jackson, Šišić, Muminhodžić, Šmigalović... Ne znam, sačekat ću još dan ili dva pa ću se i ja oglasiti", kaže Sadiković.

Navijači su u prošlosti najavljivali proteste, masovan dolazak na stadion... Međutim, kada je trebalo s riječi prijeći na djela, od najavljenog nije bilo ništa. Jedno je sigurno, dok Tuzla ne stane iza Slobode u svom punom kapacitetu klub svijetle tradicije će biti moneta za potkusurivanje svih onih koji traže bilo kakav ćar u Rudarskoj 2.