Slavlje na Tušnju
593

Tuzla City u derbiju srušio Sarajevo i izdvojio se na liderskoj poziciji Premijer lige BiH

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
Tuzla City - Sarajevo (Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su na Tušnju u okviru devetog kola Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 2:1 i tako došli do trećeg uzastopnog trijumfa u ligi.

Meč je za domaće odlično počeo budući da je već u osmoj minuti sudija dosudio penal nakon što je Mustafić oborio Husejinovića. Siguran s 11 metara bio je Ubiparip za veliko slavlje domaćih navijača.

Pokušao je Bordo tim, koji u u ovom meču bio lišen usluga suspendovanog trenera Husrefa Musemića, do odlaska na odmor doći do izjednačenja, ali osim šansi Milanovića i Šerbečića, ništa bitnije se nije dogodilo.

Samo što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu, Tuzla je udvostručila prednost. Crnkić je pobjegao odbrani Sarajeva i rutinski pogodio protiv svog bivšeg kluba.

Samo nekoliko minuta kasnije Milanović je mogao vratiti Sarajevo u igru, ali je nevjerovatno promašio nakon što je izašao sam pred Fejzića. Do kraja meča Sarajevo je uglavnom jalovo napadala, dok je Tuzla pravila velike probleme iz kontra napada. Nije izostajalo ni varnica pa je sudija imao pune ruke posla. Tek je u sudijskoj nadoknadi Ahmetović uspio smanjiti rezultat, ali je to bilo nedovoljno da Sarajevo izbjegne poraz na Tušnju.

Tuzla City je tako zadržao prvo mjesto s 20 osvojenih bodova iz devet kola, dok je Sarajevo na drugom mjestu s tri boda manje.

U drugoj utakmici današnjeg dnevnog programa Mladost je u Doboju kod Kaknja savladala Slobodu rezultatom 2:0. Domaći su u vodstvo došli u 38. minuti golom Atajića iz penala, a konačnih 2:0 postavio je Horić u 77. minuti.

Rezultati:

Tuzla City - Sarajevo 2:1 Mladost - Sloboda 2:0

Tabela: