Wwin liga BiH
58

Tok utakmice: Tuzla City - Sarajevo 1:5

D. P.
Dobri uvjeti za igrače na Tušnju (Foto: A. K./Klix.ba)
(Foto: A. K./Klix.ba)
Utakmicom između Tuzla Cityja i Sarajeva nastavlja se 24. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine, a duel možete pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice. Vrlo ubjedljiva pobjeda Sarajeva rezultatom 5:1

90' - GOOOOL! Peti pogodak za Sarajevo, postigao ga je Mehmedović nakon što je sam izašao pred golmana Lolića.

89' - "Savez napolje" je poruka koja odjekuje Tušnjem u ovim trenucima. Gostujući navijači šalju poruku Nogometnom savezu BiH nakon oduzimanja bodova.

88' - Julardžija i Mašović dobili po žuti karton nakon jednog obračuna na centru terena.

87' - Mehmedović šutira s distance, ali lopta odlazi u korner.

83' - Ćosić spašava čist gol, zaustavio je Anđušića.

79' - Tuzlaci nemaju nikakvu ideju nakon što su primili i četvrti gol, a Sarajevo ne napada jer nema potrebe za time.

74' - GOOOOL! Duljević odmah asistira iz kornera, a sjajan gol iz voleja postiže Anđušić.

69' - Sarajevo lagano čuva prednost. U međuvremenu je Duljević zamijenio povrijeđenog Čatakovića i to je debi za bivšeg reprezentativca BiH.

64' - Stopostotna šansa za Sarajevo! Anđušić je odmah po ulasku u igru izašao sam na golmana domaćeg tima, imao je situaciju sličnu penalu, ali je šutirao pored gola.

62' - Manje od sat vremena bilo je potrebno Čatakoviću da postigne hat-trick. Nakon ovakve partije, ostaje nejasno zašto nije dobijao više šansi u ranijim utakmicama.

59' - GOOL! Fantastičan pogodak Čatakovića. Dugo se namještao na lijevu nogu, a onda silovitim niskim udarcem s vrha šesnaesterca matirao nemoćnog golmana Tuzla Cityja.

53' - Pogodak je dao krila Tuzlacima koji su sve češće pred golom Sarajeva.

48'- GOOL! Tuzla City se vraća u igru. Mehanović je postigao na samom startu drugog dijela i tako je domaći tim ponovo u igri za bodove.

48' - Velika šansa za Sarajevo! Kyeremeh je šutirao s desetak metara, ali je udarac izblokiran.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena! Sarajevo vodi rezultatom 2:0, oba gola postigao je Hamza Čataković, dok je blistao i Francis Kyeremeh koji je začetnik svih akcija i čije prodore nogometaši Tuzla Cityja nisu uspjeli zaustaviti.

44' - GOOOL! Čataković nakon kornera pogađa glavom i to je 0:2. Izvukao se na prvu stativu i onda sjajnim udarcem prebacio sve u petercu uključujući i golmana Lolića.

40' - Velika šansa za Sarajevo! Vrlo raspoloženi Kyeremeh je pretrčao cijelu odbranu Tuzla Cityja, izašao sam na Lolića, ali je bio iskosa i pogodio je golmana domaćeg tima.

38' - Mehanović šutira silovito iz slobodnog udarca, ali je pogodio Beganovića i igra je nakratko prekinuta kako bi mu se ukazala pomoć.

36' - Počeo je Bilbija s kartonima jer se nastavljaju ozbiljni prekršaji. Požutio je Mustafić zbog faula, a u kratkom periodu je žuti karton dobio i Beganović.

35' - Poništen gol Tuzla Cityju! Hadžić je pogodio glavom, ali je to učinio iz evidentnog ofsajda. Očigledno nije imao predstavu gdje se nalazi jer je žestoko protestovao.

31' - Horde zla su ušle na Tušanj i pružaju veliku podršku svom timu.

27' - Sjajna šansa za Sarajevo! Probio je Beganović po desnoj strani i centrirao, a Čataković glavom šutira pored gola.

26' - Sudija Bilbija je uputio posljednje upozorenje Nukiću, Beganoviću, Radoviću i Čatakoviću, ali kartona nema iako je prekid trajao dvije minute.

24' - Ozbiljno koškanje igrača, Nukić je u žestokom obračunu s Beganovićem i Radovićem. Vdijet ćemo hoće li ih Bilbija sankcionisati kartonima.

18' - GOOOL! Sarajevo povelo golom Čatakovića nakon sjajne akcije. Bila je to kontra Bordo tima, Kyeremeh se ubacio po desnoj strani i ostavio povratnu za Čatakovića koji nastavlja igrati u odličnoj formi i pogađa za vodstvo gostiju.

14' - Dosta kornera na startu utakmice. Sada će Tuzla City izvesti svoj treći danas.

12' - Čataković pokušava glavom iz teške pozicije, ali je golman Lolić lako uhvatio loptu.

9' - Sarajevo nešto više kontroliše igru u ovim trenucima, a opasan je po lijevoj strani Kyeremeh koji je prošao treći put danas, ali izborio samo korner.

5' - Peh za Sarajevo! Umjesto najavljenog Aničića, stopera u redovima Sarajeva od početka igra Čelik. Iznenada se dogodila povreda i veliki peh na zagrijavanju za Bordo tim.

3' - Izveo je i Tuzla City jedan korner na startu, a sada je Kyeremeh pokušao s distance i lopta odlazi pored gola.

1' - Odmah pokušaj za Sarajevo, Beganovićev udarac izblokiran u korner.

1' - Počeo je susret.

15:55 - Glavni sudija utakmice je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomagat će mu Damir Lazić i Davor Maksimović, dok je četvrti sudija Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške.

15:51 - Sarajevo utakmicu dočekuje na petoj poziciji sa 34 boda, dok je Tuzla City na 10. s 23 koliko ima i Željezničar na diobi mjesta koje vodi u niži rang.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

15:42 - S druge strane, debi na klupi Tuzla Cityja imat će iskusni stručnjak Slavko Petrović, koji je preuzeo klub u januaru. Tek je dobio dozvolu da vodi Tuzlake.

15:38 - Trener Sarajeva Simon Rožman prokomentarisao je kaznu oduzimanja tri boda i novčanu u iznosu od 22.000 KM zbog povlačenja s terena u duelu protiv Borca. Tvrdi da su igrači dobro podnijeli sve to.

"Unatoč svim filmovima koji se dešavaju oko nas, ekipa je reagirala na pravi način. Što se mene tiče, već tri utakmice igramo na dobrom nivou. Sada je lakše nakon pobjede i ove riječi imaju na težini. Duraković i Penaranda vuku povrede kroz duži preiod, a znamo da su Oliveira i Hasić van zbog suspenzije radi kartona", rekao je Rožman za zvaničnu stranicu FK Sarajevo u jučerašnjoj najavi.

15:30 - Utakmica je od velike važnosti za oba tima. Sarajevo je nakon oduzimanja tri boda zbog incidenta u Kupu BiH sada u situaciji da mu je svaki bod u borbi za Evropu bitan, dok Tuzlaci traže bodove spasa.

15:30 - Poznati su sastavi za današnji meč, a trener Sarajeva Simon Rožman iznenadio je prilično opreznom varijantom danas. Najnovije pojačanje Haris Duljević ima pravo nastupa već danas i bit će na klupi od početka utakmice.

Tuzla City: Lolić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Karjašević, Osmić, Mehanović, Ćosić, Kobiljar, Pantelić i Hadžić.

Sarajevo: Iliev, Đuričković, Aničić, Soldo, Beganović, Radović, Buljubašić, Julardžija, Mustafić, Kyeremeh i Čataković.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice 24. kola između Tuzla Cityja i Sarajeva. Duel na Tušnju počinje u 16 sati.