Derbi 11. kola
243

Tuzla City i Željezničar remizirali u spektakularnom meču na Tušnju

E. B.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Tuzla City i Željezničar su remizirali danas na Tušnju rezultatom 2:2 u spektakularnom meču koji je opravdao epitet derbija 11. kola Premijer lige BiH.

Gosti su u susret ušli mnogo bolje i na početku susreta su prijetili preko Zeca i Krpića, no oni nisu bili precizni.

Tuzla City je iz prve prilike na susretu postigla pogodak. Crnkić je u 11. minuti primio loptu na lijevoj strani, ušao u šesnaesterac, poigrao se sa Osmankovićem i Sadikovićem i pogodio u bliži ugao loše postavljenog Erića.

Samo četiri minute kasnije Plavi su poravnali. Alispahić je uposlio Pavića koji ubacuje loptu sa lijeve strane, odbrana domaće ekipe je ostavila samog Krpića koji sa sedam metara glavom pogađa za 1:1.

Nakon izjednačujućeg pogotka Željo je mogao stići i do preokreta u 17. minuti, no Fejzić je fantastičnom paradom spriječio Zeca da postigne pogodak.

Fejzić se još jednom istakao paradom nakon pola sata igre, i to ponovo nakon udarca Zeca sa 20 metara.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena golman Tuzly Cityja je još jednom sjajno reagovao nakon udarca Krpića iz voleja i spasio siguran pogodak.

Željo je na samom početku drugog poluvremena propustio veliku šansu kada je Veselinović sa samo dva metra promašio prazan gol.

Taj promašaj je kažnjen u 57. minuti. Sesar je izveo korner sa lijeve strane, Erić je izletio i promašio loptu, a Kojić pogađa glavom za 2:1.

U 75. minuti Zlatković je srušio Ramovića u kaznenom prostoru, a arbitar Grbić pokazuje na penal. Krpić je bio siguran i pogodio za 2:2.

Deset minuta prije kraja Tuzla City je ponovo mogao stići u vodstvo, no Erić je sjajno intervenisao nakon udarca Crnkića glavom iz peterca.

Do kraja susreta vidjeli smo još samo jedno veliko uzbuđenje kada je Ubiparip u 90. minuti šutirao sa 25 metara i pogodio je prečku, te je susret završen podjelom bodova rezultatom 2:2.

Danas je u terminu od 16 sati odigran i susret između Zvijezde 09 i Radnika, a gosti su zabilježili ubjedljivu pobjedu s dva igrača više rezultatom 4:1.