Razočarenje ili ne?
0

Utučeni Klopp se oprostio od evropske avanture u Liverpoolu, jedna je šansa za spas sezone

D. P.
Klopp je bio razočaran nakon ispadanja (Foto: Screenshot)
Klopp je bio razočaran nakon ispadanja (Foto: Screenshot)
Navijači Liverpoola sinoć su se oprostili od ere Jurgena Kloppa na klupi ovog velikana u evropskim takmičenjima, a kraj predstavlja poraz od Atalante i ispadanje iz Evropske lige.

Klopp je nakon osam godina odlučio završiti svoju odličnu epizodu u Liverpoolu, a sinoć je došao kraj njegovoj evropskoj avanturi koja će ostati upamćena po osvajanju Lige prvaka.

No, posljednji nastup neće pamtiti po dobrome jer je ispao od Atalante u četvrtfinalu Evropske lige, iako su se navijači nadali trofeju za kraj. Atalanta je bila bolja u prvoj utakmici na Anfieldu i slavila je rezultatom 3:0, da bi Liverpool sinoć upisao minimalan trijumf rezultatom 1:0, koji nije bio dovoljan za nastavak evropskog puta.

Klopp se na kraju na emotivan način oprostio od evropske avanture u Liverpoolu. Zahvalio se i naklonio navijačima na rubu suza, a onda poručio kako se njegova ekipa sada fokusira na borbu u engleskoj Premier ligi.

Iako je osvojio Liga kup, sezona bi mogla biti završena na užasan način po Kloppa, što sasvim sigurno nije očekivao kada je najavio svoj oproštaj jer je Liverpool tada bio u borbi za četverostruku krunu.

U međuvremenu, Redsi su ispali iz FA Cupa, ispali iz Evropske lige, a u Premier ligi su pali s prvog na treće mjesto. Ipak, ostalo je još šest utakmica u Engleskoj i Klopp će učiniti sve da sa svojim klubom osvoji titulu prvaka Engleske za kraj i tako spasi sezonu.

Kloppov evropski učinak s Liverpoolom je sljedeći: Vodio je Redse na 89 utakmica i za to vrijeme upisao 54 pobjede uz 14 remija i 21 poraz. Osvojio je dva evropska trofeja, uključujući Ligu prvaka.