Bez plasmana na SP
60

Tužan dan za Čile: Arturo Vidal završio reprezentativnu karijeru

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon poraza od Brazila rezultatom 3:0, reprezentacija Čilea ostala je bez plasmana na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji, a nakon svega veznjak Bayerna Arturo Vidal odlučio se oprostiti od nacionalnog dresa.

Podsjećamo, Čileu je trebao samo jedan bod na gostovanju protiv Brazila, ali su u drugom poluvremenu nošeni Paulinhom i Gabrielom Jesusom domaći slomili otpor Čileanaca i ostavili ih bez plasmana na smotru najboljih.

Nakon meča, veznjak Bayerna Arturo Vidal saopštio je kako se oprašta od reprezentacije, te da je u prošlosti davao maksimum u svakoj utakmici koju je igrao za Čile.

"Hvala vam puno svima. Sve ove godine davao sam svoj maksimum, a naučio sam da je na taj način možete da uradite sve. Moja duša je uništena, ali sam ponosan na moje saigrače i kompletan stručni štab koji nas je vodio s klupe", saopštio je Vidal.

Za reprezentaciju Čilea ovaj vezni nogometaš odigrao je 98 utakmica od 2007. godine kada je debitovao, a u deset godina igranja za reprezentaciju postigao je 23 pogotka. Igrajući za reprezentaciju osvojio je i dvije Copa Americe.