Poredio ga s Icardijem
197

Turski komentator "opleo" po Džeki: Spor je, ne bi mogao igrati u Galatasarayu

N. M.
Sinan Engin (Foto: Screenshot)
Sinan Engin (Foto: Screenshot)
Turski novinar Sinan Engin analizirao je stanje u tamošnjoj Superligi, a tom prilikom je govorio i o Edinu Džeki, kapitenu Fenerbahčea i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tada je za Džeku rekao da je prespor i da ne bi mogao ni igrati u Galatasarayu, Fenerovom glavnom konkurentu u borbi za titulu.

Engin smatra da je Mauro Icardi značajno bolji napadač od Džeke, a potom je i objasnio svoje razmišljanje.

"U Fenerbahčeu je cijela igra bazirana na Džeki i podređena njemu. Tim igra za njega, a to nije slučaj s Icardijem u Galati. Pogledajte, sada je Zaha donio pobjedu Galati na derbiju protiv Trabzona. Ima li Džeko takvu alternativu?", upitao je Engin i ustvrdio da Džeko ne bi mogao igrati za ljutog rivala.

"Ne. Džeko ne može igrati u Galatasarayu. Spor je. Oni igraju u visokom ritmu, a Fener je u tome loš. Pogledajte Galatasaray, oni mogu pobijediti čak i bez Icardija", dodao je poznati turski novinar.

Dodao je i kako je trener Galate Okan Buruk riješio problem koji je nastao povredom Icardija, a da je sada na Ismailu Kartalu da podigne Fener nakon kiksa protiv Samsuna (1:1).

"Buruk zna napraviti nešto i bez Icardija. Džeko je pomogao Kartalu, ali neka sada on riješi ovaj problem.Protiv Samsuna je pogriješio jer je iz igre povukao Džeku, Tadića i Szymanskog, a jurio je gol za pobjedu. Može li učinit nešto kao Buruk i podići Fener?", pitao se Engin u emisiji na Beyaz TV-u.

Podsjećamo, Fener i Galata vode veliku bitku za titulu u Turskoj jer oba tima nakon 21. kola imaju po 54 boda, a Džeko je ispred Icardija na listi strijelaca. Dijamant je na učinku od 16, a Argentinac od 12 golova.